Tamoxifen

 
Tamoxifen
Tamoxifenul este un medicament utilizat pentru prevenirea si tratarea cancerului la san de catre femei si barbati. Este de asemenea folosit si pentru tratarea infertilitatii la femei.

Tamoxifenul mai este folosit cu success si in bodybuilding de catre cei care folosesc steroizi anabolizanti. In bodybuilding se foloseste pentru prevenirea ginecomastiei, avand functie anti estrogenica.

Acest medicament a fost inventat in 1967 si inca de atunci joaca un rol foarte important in medicina, fiind un medicament de baza. Tamoxifenul mai este cunoscut si ca Nolvadex, Tamoximed sau Tamoxifen Citrate.

Cumpararea de Tamoxifen in Romania

Tamoxifenul in Romania se gaseste sub numele de Tamoxifen Sandoz de 10 mg sau Tamoxifen Hexal de 20 mg. Desi este un medicament esential in tratarea cancerului de san, nu se gaseste cu prea mare usurinta in farmacii. De multe ori bolnavii raman fara acest medicament fiindca se epuizeaza repede, venind in cantitati prea mici in farmacii. Ca o varianta la Tamoxifen Hexal sau Sandoz mai este varianta celor de la Balkan Pharmaceuticals, si anume Tamoximed. Tamoximedul contine tot pastille de 20 mg concentratie si chiar daca au fost create cu scopul de a fi folosite pentru evitarea ginecomastiei, sunt bune si pentru bolnavii de cancer atata timp cat nu au la dispozitie Tamoxifen Sandoz sau Hexal. Doar ca acest Tamoxifen de la Balkan Pharmaceuticals nu se gasest de vanzare in farmaciile din Romania (ci doar in cele din Rep. Moldova), insa se gaseste in Romania pe site-urile care au steroizi de vanzare pe Internet.

Tamoxifenul in culturism

Tamoxifenul este unul din cei mai accesibili antiestrogeni de pe piata si este folosit cu success de catre culturistii din intreaga lume pentru evitarea efectelor secundare ale steroizilor cu efecte estrogenice puternice. Principalele firme de pe piata utilizatorilor de steroizi care vand Tamoxifen sunt: Nolvadex, *Balkan Pharmaceuticals (sub denumirea de Tamoxifen Tamoximed) si Hilma Biocare (sub denumirea de Tamoxifen Citrate). Toate aceste produse se gasesc pe site-urile care ofera steroizi de vanzare pe Internet si nu in farmacii. In farmacii se gasesc variantele de la Sandoz si Hexal.

Contraindicatii Tamoxifen:

- Nu trebuie administrat in timpul sarcinii.

Doza de administrare:

- 20-40mg pe zi.

Doza de administrare in culturism:

Cei ce folosesc tamoxifenul ca produs antiestrogenic ar trebui sa ia o doza zilnica de 10-30 mg de Tamoxifen si ideal ar fi sa il combinati si cu Proviron(25-30 mg) astfel incat sa nu existe nici un risc al aparitiei efectelor secundare ale steroizilor cu impact estrogenic puternic.

Nu se recomanda administrarea de medicamente fara consult medical. Cititi pentru a va informa asupra indicatiilor, modului de utilizare sau reactiilor adverse!


Medicina informativa pe Facebook Medicina informativa pe Twitter Abonare prin RSS la Medicina informativa