Colici abdominale sau diareice? Aceste ceaiuri te pot ajuta...

 
Colici abdominale sau colici diareice? Aceste ceaiuri te pot ajuta...
Colici abdominale:

Leurda (frunze proaspete). Din frunzele fragede de leurda se prepara o salata sau un piure asemanator celui din spanac. Datorita proprietatilor sale depurative, leurda ajuta mult la colicele intestinale sau stomacale.

Obligeana (radacina). Macerat din o lingurita rasa cu radacini taiate marunt, puse la o cana cu apa rece si lasate sa stea timp de 12 ore. Se strecoara, se incalzeste si se bea numai o ceasca de ceai, pe parcursul unei zile, cu inghitituri mici. Ceaiul trebuie incalzit de fiecare data la bain-marie.



Colici diareice:

Colica diareica este o manifestare violenta a organismului, concretizata prin eliminarea prompta a „ceva” strain si nociv lui. Categoric salutara, benefica, implica insa riscul unei deshidratari masive, daca dureaza mai mult de 48 de ore. Mai ales la copii cand se va consulta un specialist pentru stabilirea diagnosticului si a tratamentului.

Musetel mare (flori): 50 g; Isop (planta intreaga): 100 g; Trei frati patati (frunze): 50 g; Salvie (frunze): 100 g; Cimbru (frunze): 100 g. Infuzie din cinci linguri de amestec la un litru de apa clocotinda; se lasa sa infuzeze 15 minute. Se strecoara si se bea toata cantitatea, intr-o zi, repartizata in cantitati mici, cat o cescuta de cafea.

2 pastile de drojdie vitaminizata. Inainte de fiecare masa, se iau, zilnic, cate doua pastile.

2 capsule de Trei frati patati. Dupa fiecare masa, zilnic, se iau capsulele.

Foto: sanatate.bzi.ro


Medicina informativa pe Facebook Medicina informativa pe Twitter Abonare prin RSS la Medicina informativa