De ce sa iti cumperi o bicicleta medicinala? Sfaturi utile...

 
bicicleta medicinala
Sunt foarte multe motive pentru care ar trebui sa iti cumperi si tu o bicicleta medicinala, iar acest lucru sunt convins ca il stii si tu. In primul rand, un astfel de aparat te poate ajuta sa te mentii in forma foarte usor, chiar din confortul apartamentului tau, iar acest lucru il face fara a pune o foarte mare presiune asupra spatelui tau (este asadar o metoda de a face miscare recomandata celor cu probleme de sanatate, mai mult sau mai putin grave).

Un alt motiv pentru care este bine sa foloseti bicicleta medicinala este reprezentat de recuperarea mult mai rapida dupa anumite accidentari, deoarece efortul nu iti va solicita foarte mult genunchii si nici muschii spatelui (depinde bineinteles si de modul in care ti-ai setat aparatul – adica cat de bine l-ai reglat pe inaltime, adancime si asa mai departe).

Desigur, daca esti o persoana care se plictiseste foarte repede, atunci ea nu poate fi chiar cel mai bun lucru pentru tine, dar odata ce ai reusit sa treci peste asta si sa gasesti niste activitati care sa iti ia gandul de la faptul ca pedalezi (de exemplu te poti uita la televizor – la emisiunea preferata, un film ori un serial – poti sa asculti muzica sau poti citi o revista/carte – optiuni sunt, nu poti spune ca duci lipsa) atunci totul va deveni mult mai usor.


Ce sfaturi iti ofer daca vrei sa iti cumperi si tu o asemenea bicicleta?

Trebuie sa stii ca cel mai important la o bicicleta medicinala este sistemul de franare, pentru ca in functie de acesta o sa poti sa ai parte de un antrenament eficient sau unul mai putin eficient. Mai exact, la ce se refera acest sistem de franare? El face referire la rezistenta pe care o intampinam la pedalare, ceea ce inseamna ca va trebui sa depunem mai mult efort pentru a pedala sau mai putin.

Partea buna aici este ca majoritatea bicicletelor ofera posibilitatea de a regla rezistenta, astfel incat sa ne putem personaliza cat mai mult antrenamentele. De exemplu poti sa incepi cu o scurta incalzire de vreo 10 minute, timp in care setezi rezistenta minima posibila, iar dupa ce a trecut acest interval o sa incepi sa o cresti din ce in ce mai mult, pana atunci cand efortul necesar este cel maximal – in acest mod o sa arzi mai multe calorii, iar muschii tai se vor dezvolta mai mult.

Aici se mai merita a face o precizare si anume ca reglarea rezistentei se poate realiza fie manual/mecanic, fie electronic. Este de preferat ca ea sa se faca electronic, pentru ca este mult mai comod pentru tine, dar si pentru ca nu va trebui sa intrerupi antrenamentul pentru a face acest lucru – totul se va realiza din mers. Prezenta unui display care sa iti poate oferi informatii in timp real referitoare la antrenament (precum numarul de kilometri parcursi, numarul de calorii arse, timpul petrecut pedaland si asa mai departe) este de preferat, dar nu obligatoriu (preturile modelelor care dispun de acest lucru tind sa fie ceva mai ridicate).


Ce alte sfaturi iti mai ofer

Ai grija ca atunci cand cumperi o bicicleta medicinala sa fie una cat mai usor de reglat pentru constructia ta, astfel incat nivelul de confort sa fie unul ridicat. Aici ma refer in special la posibilitatea de a regla saua si ghidonul pe inaltime, dar si in adancime, in functie de nevoi.


Medicina informativa pe Facebook Medicina informativa pe Twitter Abonare prin RSS la Medicina informativa