Ce trebuie sa stiu atunci cand vreau sa cumpar o bicicleta eliptica?

 
bicicleta eliptica
Atunci cand vine vorba de antrenamentele pentru slabit, avem atat de multe optiuni la indemana incat nu putem folosi nicio scuza pentru a le evita, sperand ca vom da jos kilogramele acumulate pe durata iernii stand in pat si uitandu-ne la televizor.

Daca esti mai comod din fire si nu iti surade foarte mult ideea de a merge la sala, unde sa fii inconjurat de multe persoane care urmaresc acelasi scop ca si tine, atunci iti poti cumpara anumite aparate de fitness si sa iti faci antrenamentele in propria sufragerie.

Marele avantaj al acestui lucru este reprezentat de faptul ca putem face miscare in timp ce ne uitam la televizor, ascultam muzica ori citim o revista (depinde desigur si de tipul de antrenament pentru care optam).

In acest articol avem ca subiect principal bicicleta eliptica pentru acasa, pe care noi o consideram ca fiind unul dintre ele mai bune aparate de fitness pe care le putem folosi pentru a slabi si a ne mentine in forma.


Ce este o bicicleta eliptica si de ce este atat de eficienta?

Sunt multe persoane care inca nu pot face diferenta intre diferitele tipuri de biciclete existente pe piata si tind sa creada ca bicicleta eliptica este una clasica. Gresit! Ea este acel tip de bicicleta care ne permite sa antrenam nu doar muschii din partea de jos (muschii picioarelor) ci si muschii din partea superioara a corpului, deoarece in aceste exercitii vor fi implicate atat mainile, cat si spatele.

Marele avantaj oferit de bicicleta eliptica este tocmai acesta – folosirea mai multor grupe de muschi. Ce inseamna acest lucru? Faptul ca o sa arzi mult mai multe calorii decat in cazul in care ai folosi o bicicleta normala. Foarte tare, nu-i asa?

In functie de modelul pe care il vei cumpara (conteaza destul de mult bugetul pe care tu il ai la dispozitie) o sa te poti bucura si de anumite functii speciale, precum cele care sa iti permita sa ai parte de un antrenament personalizat, care sa se plieze pe obiectivele tale.


Cum alegi bicicleta eliptica potrivita pentru tine?

Inainte de a-ti oferi cateva sfaturi de baza privind modul de alegere al unui astfel de aparat, trebui sa stii ca avem trei categorii distincte de biciclete eliptice, fiecare dintre ele oferind anumite avantaje si dezavantaje.

Distinctia intre ele se face in functie de locul unde este situat motorul, ceea ce inseamna ca avem de ales intre o bicicleta eliptica cu motor situat in parte din fata (aceasta este cea mai ieftina pe care o poti cumpara), una cu motor situat pe centrul sau (ofera un plus de confort in timpul exercitiilor) si una cu motor pe spate (aceasta fiind cea mai cumparata in momentul de fata).

In ceea ce priveste aspectele carora trebuie sa le acordam atentie atunci cand vrem sa cumparam o astfel de bicicleta, aici o sa incepem cu numarul de programe si functii de care dispune, pentru ca in functie de asta vom putea avea varietate in timpul antrenamentelor noastre, ceea ce este absolut necesar pentru surprinderea organismului nostru, deoarece il va face sa arda si mai multe calorii.

Este de asemenea de preferat sa iti indrepti atentia spre un model de bicicleta care sa ofere posibilitatea de a controla electronic rezistenta, deoarece un model manual o sa te incurce putin atunci cand vrei sa variezi intensitatea antrenamentului.


Medicina informativa pe Facebook Medicina informativa pe Twitter Abonare prin RSS la Medicina informativa