Slabesti si te mentii in forma cu ajutorul unei biciclete fitness

 
bicicleta fitness
Nu tuturor ne place sa mergem la sala si sa folosim aparatura de acolo, motiv pentru care multe persoane opteaza pentru a merge pe stadion si a alerga ori pentru a-si cumpara acasa propriile aparate de fitness, putand face in acest mod antrenamentele direct din confortul propriei locuinte. Unele dintre cele mai iubite astfel de aparate (daca ar fi sa ne luam dupa numarul de vanzari inregistrat in acest an) sunt bicicletele fitness.

De ce sa alegi o bicicleta fitness? Pentru ca o sa poti sa faci miscare chiar in timp ce te uiti la televizor, la emisiunea ta preferata, ori in timp ce asculti muzica. In acest fel nici macar nu o sa simti cum trece timpul dedicat antrenamentelor, iar de fiecare data cand vine ora de miscare o sa te urci cu placere pe noua ta bicicleta. O sa vezi cum o sa incepi sa slabesti armonios si cum musculatura picioarelor va incepe sa se dezvolte chiar din prima luna.


Cate tipuri de biciclete fitness exista?

Contrar aparentelor, atunci cand vine vorba de aceste biciclete fitness avem de ales dintre mai multe modele, in functie de care este bugetul pe care noi il avem la dispozitie, dar si in functie de care sunt obiectivele pe care ne-am propus sa le atingem. Care sunt aceste categorii de biciclete? Prima pe lista noastra este bicicleta mecanica, urmata de cea magnetica si cea eliptica – fiecare dintre ele are atat avantaje, cat si dezavatanje, iar daca le cunosti foarte bine o sa stii exact care este modelul care se pliaza perfect pe nevoile tale.

Bicicleta magnetica este una dintre cele mai eficiente dintre cele trei tipuri amintite anterior, lucru care se datoreaza rezistentei mai mari pe care o pune la pedalat datorita unei volante mai mari. Preturile sunt unele medii spre mari, fiind in orice caz mult mai ridicate decat in cazul modelului mecanic.

Bicicleta mecanica ofera un singur avantaj – este ieftina. Daca pentru tine conteaza foarte mult acest aspect, atunci o poti cumpara fara a mai sta pe ganduri. Desi este mai buna decat nimic, iar daca stii cum sa o folosesti te poate ajuta sa slabesti, este recomandat sa iti indrepti totusi atentia spre unul dintre celelalte doua tipuri pe care le-am adus in discutie in acest articol.

Bicicleta eliptica este cu siguranta cea mai buna pentru a fi mereu in forma si pentru a slabi intr-un ritm mai alert, iar acest lucru se datoreaza faptului ca lucreaza atat partea inferioara a corpului nostru, cat si pe cea superioara (muschii bratelor si cei ai spatelui). In acest mod o sa arzi mai multe calorii si o sa iti poti modela intregul trup, nu doar partea de jos a sa. Preturile sunt ceva mai ridicate, dar merita pana la ultimul leu!


Ce trebuie sa faci pentru a alege cea mai buna bicicleta fitness?

Sunt unele lucruri pe care trebuie sa le iei in considerare atunci cand cumperi un astfel de aparat, iar in primul rand va trebui sa te hotarasti asupra modelului care se pliaza cel mai bine pe nevoile tale (poti vedea mai sus pe scurt diferentele dintre ele).

Dupa asta, va trebui sa alegi intre o bicicleta care iti permite reglarea rezistentei la pedalare in mod manual ori electronic (cel din urma fiind de preferat), iar tot aici putem include si prezenta unui display LCD (care sa afiseze diferite informatii cu privire la antrenament), precum si prezenta unor diverse functii si optiuni speciale.


Medicina informativa pe Facebook Medicina informativa pe Twitter Abonare prin RSS la Medicina informativa