Senzatie de apasare in stomac? Incearca aceste ceaiuri!

 
Senzatie de apasare in stomac? Incearca aceste ceaiuri!
Senzatia de apasare in stomac nu este o boala ci, de obicei, un simptom al unei gastrite vechi.

  • Gentiana (radacini): 25 g; Sunatoare (planta intreaga, fara radacina): 25 g; Maghiran (frunze): 25 g; Coada soricelului (flori): 25 g; Cicoare (rizomi): 25 g; Pelin (toata planta): 25 g. Se fierb trei lingurite de amestec cu trei cani de apa timp de cinci-zece minute. Se strecoara. Se beau, in cursul zilei, trei cesti de ceai cald.
  • Cicoare (radacini). Macerat din o lingurita plina cu radacini, taiate marunt, puse la o cana cu apa rece. Dupa 12 ore se incalzeste, se strecoara si se beau doua cani de ceai de-a lungul unei zile.
  • Nalba (planta intreaga, fara radacina). Macerat dintr-o lingurita cu varf de planta maruntita pusa intr-o cana cu apa rece. Dupa 12 ore se incalzeste, se strecoara si se beau doua cani de ceai de-a lungul unei zile.
  • Musetel (flori). Infuzie din o lingurita plina cu flori pusa la o cana cu apa clocotinda; se lasa o jumatate de minut. Se strecoara si se beau doua-trei cani de ceai pe zi.
  • Salvie (toata planta). Infuzie din o lingurita plina cu flori pusa la o cana cu apa clocotinda; se lasa o jumatate de minut. Se strecoara si se beau doua-trei cani de ceai pe zi.
  • Urzica (planta intreaga, fara radacina). Infuzie din o lingurita plina cu flori pusa la o cana cu apa clocotinda; se lasa o jumatate de minut. Se strecoara si se beau pana la patru cani de ceai pe zi.
  • Ventrilica (planta intreaga, fara radacina). Infuzie din o lingurita plina cu flori pusa la o cana cu apa clocotinda; se lasa o jumatate de minut. Se strecoara si se beau doua-trei cani de ceai pe zi.


Medicina informativa pe Facebook Medicina informativa pe Twitter Abonare prin RSS la Medicina informativa