Tuberculoza intestinala - remedii cu ceaiuri

 
Articol fara imagine
Boala cunoscuta de mult timp, insa destul de putin observata in zilele noastre, este localizata initial in regiunea ileocecala si se poate extinde la tot intestinul (subtire si gros).

Infectia este foarte rara cu bacilul bovin, deoarece se consuma putin lapte crud; cel mai adesea trebuie sa fie vorba de o contaminare directa, de la un focar de infectie de tuberculoza umana, de obicei pulmonara.

Bolnavul are diaree intensa, violenta, rebela la orice tratament, tulburari de tranzit intestinal, realizand uneori asa-numitul Sindrom König (crize dureroase cu constipatie, urmate de diaree), tulburari dispeptice necaracteristice si chiar de hemoragii digestive.

  • Cretisoara (frunze). Infuzie din o lingurita plina cu flori pusa la o cana cu apa clocotinda; se lasa o jumatate de minut. Se strecoara si se beau pana la patru cani de ceai pe zi.
  • Obligeana (radacini). Macerat din o lingurita cu radacini, taiate foarte marunt, pusa intr-o cana cu apa rece, timp de 12 ore. Se strecoara si se bea o singura cana pe zi.
  • Traista ciobanului (tulpini si frunze). Se face o esenta din tulpini si frunze taiate marunt, puse intr-o sticla care se umple cu alcool rafinat, in concentratie de 38-40%. Sticla se pastreaza doua saptamani intr-un loc luminos si calduros. Cu aceasta esenta se fac tamponari de mai multe ori pe zi, in zona anala. In paralel se iau, zilnic, cate 10 picaturi, diluate in ceaiul de cretisoara, de trei ori pe zi.


Medicina informativa pe Facebook Medicina informativa pe Twitter Abonare prin RSS la Medicina informativa