Alopeciile (calvitia); tipuri de alopecii si tratamente pentru incetinirea ei

 
Tipuri de alopecii si tratamente pentru incetinirea ei
Alopecie - cadere partiala sau totala a parului, provocata de diverse cauze; cel mai adesea insa, alopecia ramane idiopatica, in legatura cu un factor predispozant, genetic.

Diagnosticul diferential al unei alopecii are, de fapt, caracterul unei anchete etiologice.
  • Alopeciile difuze acute, survenite dupa o stare febrila, un soc nervos.
  • Alopeciile difuze cronice, de natura idiopatica.
  • Alopeciile difuze progresive (alopecia seboreica prematura) care se instaleaza la barbati, intre 17-25 de ani, dezgolind treptat regiunile frontoparietale ori vertexul. Cand conflueaza, realizeaza calvitia hipocratica (chelia). La femei seboreea capului este frecventa, dar nu ajunge decat exceptional la o calvitie de tip masculin.
  • Alopecii circumscrise sunt constituite din insule bine delimitate, la nivelul carora parul este disparut in totalitate (pelada) sau zonele glabre, cicatriceale.
Desi nu poate fi vindecata, caderea parului poate fi incetinita sau oprita prin tratamente locale: spalatul parului la 3-7 zile cu un sapun de sulf, periatul zilnic, frectii cotidiene la radacina cu solutii excitante pentru cresterea firului de par.

Testosteronul are actiune de stimulare locala a foliculilor recent involuati.

In lupta cu alopecia atat in cazul barbatilor cat si in cazul femeilor s-au dezvoltat atat tratamente pentru barbati, tratamente pentru femei, dar si tratamente pentru regenerarea parului unisex.

REKZE Laboratories a lansat o linie complexa de tratamente pentru preventie, stopare si regenerare special formulata pentru femei si barbati.


Medicina informativa pe Facebook Medicina informativa pe Twitter Abonare prin RSS la Medicina informativa