Lipsa de energie nejustificata – semn ce indica nevoia de minerale

 
Lipsa de energie nejustificata – semn ce indica nevoia de minerale

Cum sa ai o zi plina de energie in mod natural

Ziua buna se cunoaste de dimineata, in functie de calitatea somnului. Pentru ca organismul sa functioneze in parametri normali, unui adult i se recomanda sa se odihneasca intre 7-8 ore pe noapte. Astfel, in timpul somnului, celulele nervoase se regenereaza si sunt pregatite sa primeasca informatii noi. De aceea, conform ceasului biologic al organismului, se recomanda ca somnul sa inceapa in jurul orei 22:00 pentru o noua zi plina de energie. Iata 3 idei de tinut minte...

Scurta energizare la trezire – se recomanda 10 minute de exercitii fizice in fiecare dimineata insotite de exercitii de respiratie pentru o buna oxigenare a sangelui. Astfel, se intensifica circulatia sangelui in tot corpul, iar sistemul respirator se va accelera si va capta suficient oxigen.

1 pahar mare de apa – acest obicei japonez este apreciat de cei cu stil de viata sanatos pentru ca apa are rolul de „a trezi” toate organele si de a le repune in functiune. Pe timpul noptii, acestea isi reduc activitatea. Cercetatorii sustin faptul ca un pahar de apa baut pe stomacul gol purifica sangele si accelereaza metabolismul, scade aciditatea gastrica, imbunatateste musculatura.

Marele secret – micul dejun: nutritionistii includ micul dejun ca cea mai importanta masa a zilei, de aceea pentru o zi plina de energie, se recomanda includerea in masa de dimineata a alimentelor bogate in proteine si grasimi precum: cereale, avocado, nuci, iaurt, fructe, seminte.


Semne ca te confrunti cu lipsa de energie

Lipsa de energie este cauza mai multor factori, precum lipsa somnului, deshidratarea, stresul sau nutritia dezechilibrata. Oboseala persistenta indica o posibila oboseala cronica, ce poate da simptome false de raceala, care nu trec dupa cele 8 ore de somn. De asemenea, starea de oboseala poate fi si reactia organismului la unele alimente, fapt ce se manifesta prin intoleranta alimentara.

Din fericire, pe piata suplimentelor alimentare exista produse premium care iau in considerare si acest aspect, fiind dedicate persoanelor care se confrunta cu intolerante la gluten sau lactoza. Alte semne care apar sunt: trezire ingreunata, dificultate la concentrare, stare de nervozitate, dureri de cap si de gat, dureri de muschi si articulatii.


Minerale active pentru un impuls de energie

Organismul uman este obisnuit sa absoarba mineralele atat din surse vegetale, cat si animale. De cele mai multe ori, nici una din aceste surse nu este cea optima. Fructele au din ce in ce mai putine vitamine. Produsele ce contin carne, contin si hormoni.

Complex de minerale naturale si vitamina C pentru energie si performanta
O echipa de experti in nutritie din Viena au dezvoltat un produs axat pe aceasta nevoie a omului modern, sub numele Red Energy. Scopul a fost de a suplimenta mineralele de care are nevoie corpul, avand in vedere doua aspecte: absorbtie optimizata si calitate premium.

Toate mineralele contribuie la un organism energetic, cu precadere fierul si magneziul - de aceea ingredientele continute de Red Energy lupta impotriva oboselii alaturi de vitamina C.

Red Energy este singurul supliment de pe piata suplimentelor alimentare care are in compozitie strict minerale si doar vitamina C pentru sustinerea absorbtiei.



Absorbtia de fier este una din problemele secolului XXI, iar solutia este ca aceasta sa fie extrasa din sursa vegetala in combinatie cu vitamina C pentru o mai buna absorbtie. Anemia nu este o boala, ci un indiciu al carentei de fier. Fierul este responsabil pentru dezvoltarea si buna functionare a tuturor organelor, iar atunci cand fierul lipseste, intregul organism se resimte, pe fondul lipsei de energie.

Calciul este responsabil pentru energizarea inimii, a muschilor, a sangelui si a nervilor. Lipsa de calciu se manifesta prin furnicaturi la nivelul degetelor, pierderi de memorie si palpitatii.

Zincul este responsabil si pentru intarirea imunitatii, de aceea a fost inclus in compozitia Red Energy, deoarece pe fondul oboselii riscul de contactare a diferitelor bacterii creste. In plus, acesta intareste unghiile si confera parului stralucire.

In lipsa manganului, organismul reuseste cu greu sa descompuna glicogenul in glucoza, un furnizor de energie si sustinator al activitatii celulare. De asemenea, o lipsa a manganului duce la o deficienta a sintetizarii proteinelor si grasimilor, corelate cu nivelul de energie. Alaturi de fier, lupta impotriva anemiei si reda starea de bine.

De cele mai multe ori, la efectuarea analizelor de sange se constata lipsa de magneziu sau de fier, aceasta fiind cauza generalizata a lipsei de energie. Magneziul este adesea numit si mineralul creierului si este responsabil pentru procesul de concentrare si nivelul de energie. La sportivi, minerale precum magneziu, calciu si vitamina C cresc performanta sportiva si anduranta.

Iodul are efect energizant si reda starea de bine, marind capacitatea mentala. Cea mai mare concentrare de iod se afla in glanda tiroida, de aceea in cazul unei disfunctii la nivelul acesteia apar frecvent simptome precum lipsa de energie, epuizare, extenuare.

Seleniul contribuie alaturi de iod la o buna functionare a glandei tiroide. In plus, protejeaza ipotriva stresului oxidativ si ADN-ul.

Cromul ajuta la transferul glucozei in sange si ajuta la o buna sintetizare a proteinelor si grasimilor.

De cele mai multe ori cand creierul se gandeste la energie, se gandeste la alimente precum dulciuri, cafea sau fructe. In realitate, energia nu inseamna zahar sau cafeina, ci un aport optim de minerale! Lipsa de calciu, fier sau magneziu sunt de obicei cauzele unei oboseli resimtite si chiar reducerea poftei de mancare.

Foto: www.edenspa.ro


Medicina informativa pe Facebook Medicina informativa pe Twitter Abonare prin RSS la Medicina informativa