Ce este ungurasul? Cui i se recomanda si la ce ajuta ungurasul?

 
Ce este ungurasul? Cui i se recomanda si la ce ajuta ungurasul?
Din cand in cand, ai senzatia ca inima sare peste o bataie, falfaie, se zbate, bate prea repede ori prea incet? De mare ajutor iti poate fi ungurasul.

In capul listei afectiunilor in care este recomandat ungurasul se situeaza modificarile de ritm cardiac pe fond nervos. Chiar daca palpitatiile, in termeni medicali aritmii, adica modificari ale ritmului cardiac normal, pot parea inofensive, nu le trece cu vederea. Cand inima bate prea rapid fata de ritmul normal, e vorba de tahicardie, iar cand bate prea incet, de bradicardie. Vinovate ar putea fi hipertensiunea arteriala, diabetul sau hipertiroidismul. Apoi, poate ca fumezi cam mult, exagerezi cu cafeaua, te stresezi din te miri ce, apelezi des la diuretice. Inlaturand excesele, e foarte posibil sa scapi si de palpitatii. Altfel, trebuie investigate de medicul cardiolog, in anumite situatii cauzand complicatii fatale. Cand e vorba de calmarea simptomelor, un bun adjuvant este ungurasul.






Cum te ajuta ungurasul?

Extractele din partile aeriene ale plantei, recoltate in perioada infloririi, datorita azotatului de potasiu si colinei din compozitie, au efecte pozitive in aritmia cardiaca. Iata sub ce forma le poti folosi:
Infuzie. Se prepara dintr-o lingurita de planta la o cana cu apa, lasata la infuzat timp de 15 minute. Se beau 2-3 cani pe zi, inaintea meselor principale. Celor carora nu le surade consumul unei cantitati mari de lichide pot opta pentru o infuzie concentrata din doua linguri de planta la o cana cu apa, din care se iau cate doua linguri inaintea meselor principale.
Pulbere. Planta uscata se trece prin rasnita, iar pulberea obtinuta se administreaza zilnic, 2-3 portii cat un varf de cutit, cu putina apa.


Alte recomandari ale ungurasului

Ungurasul este indicat si in tratarea astmului bronsic, bronsitelor cronice, gripei, racelilor si starilor febrile, tusei convulsive si spastice, putand fi administrat fie sub forma de infuzie, fie de pulbere de planta uscata, pusa sub limba. Este interzis in timpul sarcinii si al alaptarii.


Foto: www.sanatate.bio






Medicina informativa pe Facebook Medicina informativa pe Twitter Abonare prin RSS la Medicina informativa