Inelul gastric: efect, avantaje si dezavantaje

 
Efectul, avantajele si dezavantajele inelului gastric
In aceasta interventie, chirurgul pozitioneaza in jurul stomacului o banda (un inel), ca o curea — in partea superioara. Atunci cand cureaua este stransa, ea contracteaza stomacul dandu-i o forma de clepsidra — lasand un buzunar sau marsupiu foarte mic in partea superioara a stomacului in care, pe masura ce intra din esofag, se acumuleaza alimentele.

Inelul realizeaza un drum cu sens unic care are nevoie sa armonizeze mai multe benzi de circulatie, un ambuteiaj care incetineste progresia alimentelor de-a lungul tractului gastrointestinal, astfel incat fizic este imposibil sa creasca traficul in jumatatea superioara a stomacului.






Atunci cand alimentele trebuie sa treaca prin clepsidra stransa de curea pentru a ajunge in intestin, inseamna ca veti fi plin pentru mult timp si, practic, puteti manca doar o cantitate mica (de asemenea, acest fapt va obliga sa mancati lent si sa mestecati indelung).

Efectul acestui inel este ca pur si simplu va limiteaza ingestia de alimente, astfel incat nu puteti manca (si stoca) excesul de calorii. De asemenea, medicii pot strange si largi acest inel in functie de cat de mult sunteti capabil sa slabiti; de aceea, aceasta procedura implica o oarecare flexibilitate.

Ganditi-va la momentele in care Popeye il strange pe Bluto de gat. Cand strange, capul lui Bluto se mareste. Cand banda este stransa, in stomac se formeaza o umflatura si o deschidere mai stramta la mijlocul clepsidrei.

Avantajele: la fel ca tricoul echipei locale, este o metoda reversibila si are cel mai mic risc dintre toate optiunile chirurgicale.

Dezavantajul il reprezinta faptul ca micsorarea stomacului va obliga sa va micsorati hrana pana la dimensiunile unei unghii de spiridus, ceea ce inseamna ca este mai probabil sa va delectati cu alimente bune de aruncat la gunoi decat cu alimente voluminoase, cum ar fi spanacul.

Bibliografie: Ghid de functionare pentru o talie de invidiat. Foto: www.slabire.net.

Informatii suplimentare despre inelul gastric

Sursa video: AntenaStars











Medicina informativa pe Facebook Medicina informativa pe Twitter Abonare prin RSS la Medicina informativa