Comunicarea persuasiva

 
Comunicarea persuasiva

Esti o persoana convingatoare? Esti sigur ca mesajul tau ajunge unde trebuie si nu se loveste de un zid? Vrei sa comunici mai eficient? Atunci citeste acest articol si aplica sfaturile care ti se potrivesc.

Nu ne vom lansa in discutii teoretice despre modele de comunicare persuasiva, acesta este un articol simplu si practic despre cum poti integra cateva trucuri de comunicare in viata ta pentru a convinge interlocutorii sa-si modifice comportamentul, atitudinea, opiniile. Cu alte cuvinte, sa-i „convertesti” la punctul tau de vedere.






Ca sa comunici eficient este nevoie sa identifici nevoile receptorului tau. Asadar inainte de a vorbi, asculta, observa intai. Chiar daca nu vorbeste, interlocutorul tau transmite anumite mesaje. Fii atent la limbajul corpului si al gesturilor, la felul in care este imbracat etc. Toate acestea iti pot da informatii foarte utile despre cine este si cum il poti aborda in discutie astfel incat sa-l poti convinge.


Fii un exemplu!

Daca vrei sa convingi pe cineva sa faca un anumit lucru, in primul rand trebuie sa te folosesti de exemple foarte concrete. Este simplu. Sa spunem ca vrei sa mobilizezi pe cineva sa participe la o actiune de voluntariat pentru salvarea padurilor. Povesteste cum ai plantat pomi si ce sentiment de implinire ti-a conferit acea experienta. Da exemple de voluntari celebri care sustin aceeasi cauza. Oamenii au tendinta sa faca ce vad la altii, asa incat sunt sanse foarte mari sa-i convingi prin puterea exemplului.


Apeleaza la emotii!

Oricat de rational si logic ar fi discursul tau, gandeste-te ca te adresezi oamenilor si trebuie sa-i atingi la „coarda sensibila”. Asadar, un discurs cu o anumita incarcatura emotionala va fi mult mai convingator decat unul sec si la obiect.


Atentie la formulari!

Discursul sa fie unul pozitiv, elimina din vocabular negatiile si reformuleaza-le pozitiv. Interlocutorul nu percepe negatia. De exemplu: „Nu-ti fie frica!”, paradoxal transmite interlocutorului sentimentul de frica. Foloseste cuvinte care exprima actiunea.


Ce obtii prin comunicarea persuasiva?

  • Vei putea deprinde abilitatea de a convinge persoane mai dificile.
  • Vei deveni stapan pe situatie in comunicarea de zi cu zi, atat in plan personal, cat si in plan profesional.
  • Vei sti cum sa dezamorsezi o situatie conflictuala, vei putea demonta argumentele si parerile interlocutorilor.
  • Vei putea dobandi capacitatea de a transmite mesaje subliminale (cele receptionate de catre subconstient).






Medicina informativa pe Facebook Medicina informativa pe Twitter Abonare prin RSS la Medicina informativa