Diete populare pentru slabit

 
Diete populare pentru slabit
Lupta cu kilogramele in plus este o problema foarte des intalnita in zilele noastre, datorita stilului haotic de viata si a alimentatiei nesanatoase, precum si a lipsei sportului din viata oamenilor. Oamenii care se confrunta cu astfel de probleme, apeleaza de obicei la regimuri alimentare sau diete de slabit. Iata cateva diete populare care ne ajuta sa scapam de kilogramele nedorite...
  1. Dieta Dukan – este una din cele mai populare diete care promit rezultate rapide, permanente si fara infometare. Dieta Dukan consta intr-un plan alimentar bogat si impartit in 4 etape. Succesul acestei diete se bazeaza pe consumul proteinei animale si lactate. Dieta Dukan este dieta prin care multi oameni au reusit sa obtina rezultate miraculoase, fara infometare sau efectul yoyo.
  2. Dieta Rina – se incadreaza in categoria dietelor disociate, ceea ce inseamna ca se pot consuma alimente intr-o zi dintr-o singura categorie. De exemplu, exista o zi in care se mananca carbohidrati, una in care se mananca proteine, amidon sau vitamine. Dieta Rina promite rezultate senzationale, intr-un timp destul de scurt, iar datorita faptului ca se consuma produse dintr-un singur grup alimentar se va facilita digestia, iar acest lucru grabeste procesul de slabire. Dieta este foarte putin restrictiva si este o dieta sanatoasa care a primit acordul a numerosi nutritionisti sau medici cardiologi.
  3. Dieta Daneza – dieta a fost conceputa astfel incat, dupa terminarea acesteia sa se poata reveni la regimul alimentar de dinainte, fara a ne preocupa de efectul yoyo. Efectele dietei pot dura pana la 2 ani. Dieta, insa, trebuie respectata cu strictete, fara nici cea mai mica abatere de la aceasta. Dieta propune reducerea grasimilor si a carbohidratilor, dar si a caloriilor, nu se consuma mai mult de 600 de calorii pe zi. Sunt eliminate din consum fructele, cartofii, zaharul, pastele sau cerealele. Se permite consumul moderat de oua, cafea, carne sau peste.
  4. Dieta Ketogenica – cu ajutorul acestei diete se poate slabi pana la 7 kg intr-o luna. Dieta Keto a fost descoperita recent si este considerata una din cele mai eficiente si sanatoase diete pentru slabit. Principiile dietei sunt putin atipice fata de celelalte deoarece aceasta se bazeaza pe consumul preponderent de lipide. Rezultatul reducerii cantitatii de carbohidrati si a cresterii cantitatii de lipide, determina organismul sa se focuseze pe arderea grasimilor.
  5. Dieta cu supa de varza – in opinia nutritionistilor, aceasta dieta ne ofera o solutie pe termen scurt, pentru cei care isi doresc sa slabeasca intr-un timp foarte scurt. Dieta a devenit populara incepand cu anii 80`, mai ales in randul actritelor si modelelor, care datorita carierelor, pierderea in greutate intr-un scurt timp era necesara. Preparatul principal pe care il vei consuma in aceasta dieta este supa de varza, fara restrictii cantitative. Singurul lichid permis este apa sau sucul natural de fructe.


Medicina informativa pe Facebook Medicina informativa pe Twitter Abonare prin RSS la Medicina informativa