Eczema la copii. Diagnosticul si tratamentul eczemelor la copii

 
Eczema la copii; diagnostic eczema la copii; tratament eczema la copii

Eczema reprezinta un termen general pentru un proces ce implica stratul superficial al pielii, marcat prin roseata, prurit, papule, vezicule in formele acute si ingrosare, descuamari si pigmentare cutanata. Exista mai multe tipuri de eczema: de contact, dishidrotica (iritarea pielii palmelor si plantelor cu formarea de basici), neurodermatita (dupa intepatura de insecta), numulara (placi circulare de piele iritata), seboreica, dermatita de contact alergica.


Diagnosticul si tratamentul eczemelor la copii

Diagnosticarea se bazeaza pe istoricul pacientului, examinarea leziunilor cutanate si teste specifice. Tratamentul eczemelor cuprinde masuri non-farmocologice de ingrijire a pielii si tratamente medicamentoase (corticosteroizi, antihistaminice, inhibitori topici de calcineurina, fototerapie).


Dermatita atopica

Este o boala cutanata cronica ce debuteaza cel mai frecvent in perioada de sugar si continua in copilarie. Dermatita poate afecta pana la 30% din populatia pediatrica a anumitor tari europene si SUA, mai frecvent populatia urbana si din climatele calde, cu o distributie egala intre se#e. Alimentele cum ar fi alunele si laptele pot provoca simptomele.

Legenda: (#)=litera x

Expert: dr. Ovidiu Berghi. Foto: blog.medici-de-familie.ro






Medicina informativa pe Facebook Medicina informativa pe Twitter Abonare prin RSS la Medicina informativa