4 solutii impotriva deshidratarii

 
4 solutii impotriva deshidratarii

Consumam apa atunci cand respiram si cand dormim. Apa este vitala pentru toate functiile organismului, dar si pentru frumusete. Curios, dar iarna cand e frig ne putem deshidrata mai ceva ca vara. Stresul termic, caldura din casa si apa consumata de organism pentru functiile vitale pot duce la pierderea unei cantitati mari de lichide. Cand avem febra sau probleme stomacale, pierdem din nou apa. Si toate duc in final la deshidratare, ceea ce se traduce prin ameteli, dureri de cap, pierderea poftei de mancare, gura uscata, oboseala, frisoane si piele aspra. Din fericire, putem preveni astfel de probleme.

  • Bea apa si cand nu iti e sete! Fa-ti un obicei si bea jumatate de pahar cu apa la fiecare ora. Dar, pentru ca tenul sa fie bine protejat impotriva deshidratarii, aplica zilnic o crema bogata in acid hialuronic. Aceasta substanta va atrage apa in piele si o va mentine mult timp.
  • Mananca fructe zemoase! Se spune despre sucul natural ca este o apa vie, care face minuni pentru piele si par. Cele mai bune fructe pentru hidratare in acest sezon sunt merele si fructele portocalii.
  • Fa dusuri calde! E tentant sa faci o baie fierbinte in zilele reci, dar deshidratarea e la un pas distanta. Socul termic si caldura apei ne fac sa transpiram si sa pierdem multa apa. Fa aceasta baie calda cat mai rar, in rest alege dusuri calde, rapide si foloseste un gel de dus cremos pentru o portie buna de hidratare.
  • Dormi la rece! Aeriseste camera inainte sa intri sub plapuma si nu face prea cald in nicio incapere. In plus, inainte de culcare aplica o crema grasa sau un unt de corp pe maini, pana la coate, pe talpi si gambe. Aceste zone sunt cele mai predispuse deshidratarii, insa cremele mentin hidratarea pielii.
Cand simti ca ti-e sete inseamna ca deja esti deshidratat! Setea inseamna pierderea unui procent din apa corpului.






Medicina informativa pe Facebook Medicina informativa pe Twitter Abonare prin RSS la Medicina informativa