Leacuri calugaresti din Muntii Macinului

 
Leacuri calugaresti din Muntii Macinului
  • Arsuri ale pielii si furuncule - Se amesteca trei parti miere plus o parte faina de grau. Se panseaza si se schimba pansamentul la 10 ore, spalandu-se cu ceai de musetel plus patlagina (infuzie 2 plus 2 linguri de plante la un litru de apa).
  • Ciuperci ale pielii - Se sterg locurile afectate cu o solutie din ceai de pelin, in care se adauga tinctura de propolis (20 picaturi la 100 ml ceai). Dupa zece minute, se unge cu miere poliflora, dupa 3-4 ore se clateste cu aceeasi solutie. Se repeta de 3-4 ori pe zi.
  • Gastrita - Se ia miere de salcam diluata in apa calda, cu 2 ore inaintea mesei. Calmeaza arsurile. Mierea de munte se dilueaza in apa rece (o lingura la 100 ml apa) si se administreaza cu 90-120 minute inaintea meselor.
  • Ulcer - Doua linguri de miere de salcam diluata in 200 ml lapte nefiert; se bea noaptea, intre orele 22-23. In paralel se tine un regim alimentar adecvat.
  • Bolile ficatului - Intr-un litru de apa clocotita se pun doua linguri armurariu macinat si se fierb 2-3 minute. Dupa ce, prin racire, lichidul ajunge la temperatura camerei, se adauga patru linguri de miere de salcam. Se bea in cursul unei zile, intre orele 10-19, cu o ora inainte si dupa mesele principale. Se bea 20 de zile cu 10 zile pauza, timp de trei luni.
  • Colite, enterocolite - Se administreaza miere poliflora (1-2 lingurite) diluata in ceai de busuioc plus cimbru plus sunatoare (amestec in parti egale). Se pune o lingurita de amestec la o cana de apa. Se administreaza la distanta de o ora dupa mesele principale.
  • Constipatie - Se iau 4-5 prune uscate plus o lingura de miere poliflora, se lasa la macerat de seara, intr-un pahar cu apa rece. Dimineata, se bea apa si se mananca prunele. In fiecare seara, se bea o cana de ceai de frasin indulcit cu o lingurita de miere poliflora.
  • Boli ginecologice - Timp de o luna, intre doua cicluri, se fac seara spalaturi in zona intima cu ceai de pelin (infuzie, 3 linguri pelin la 2-3 litri de apa), dupa care se fac aplicatii locale cu miere de tei sau salcam, cristalizata.
  • Boli de inima - Mierea este foarte eficienta in edeme de natura cardiaca, in nevroza cardiaca, diminuand extrasistolele. Se recomanda o lingura de miere diluata in ceai de paducel sau talpa-gastii, cu doua ore inainte de masa. Ceaiul se prepara astfel: o lingurita de planta la o cana de apa. Mierea se dilueaza in ceai caldut (miere poliflora).
  • Anemie - Este recomandata mierea inchisa la culoare. Asociata cu polen si cu tinctura de urzica, are rezultate spectaculoase. Timp de 21 de zile se consuma miere inchisa la culoare (doua linguri) amestecata cu o lingurita polen plus 20 picaturi tinctura de urzica. Acest amestec se imparte in doua, o parte se ia dimineata la ora 10, cealalta parte la ora 17. Pentru copiii sub 10 ani, se recomanda o jumatate din cantitate, luata dimineata.
Imagine: adevarul.ro





Medicina informativa pe Facebook Medicina informativa pe Twitter Abonare prin RSS la Medicina informativa