Cum prepari un decoct medicinal

 
Cum prepari un decoct medicinal
Decocturile sunt facute din partile mai fibroase sau mai lemnoase ale plantelor, precum radacina sau scoarta, crengutele si unele seminte si nuci. Din aceste parti dure este mai greu sa extragi componentele, asa ca, adesea, este necesara o fierbere lenta. Dupa consumarea ceaiului, puneti resturile de plante la compost. Iata pasii de baza...
  1. Puneti intre 4 si 6 linguri de plante uscate (sau intre 6 si 8 linguri de plante proaspete) intr-o craticioara. Adaugati un litru de apa rece.
  2. Puneti amestecul la fiert la foc mic, iar, cand incepe sa fiarba, acoperiti si continuati sa inabusiti ceaiul timp de 25 pana la 45 de minute. (Timpul de fierbere si cantitatea de plante folosite vor influenta taria ceaiului). Pentru un decoct mai tare, fierbeti plantele timp de 20-30 de minute, apoi turnati amestecul intr-un borcan si lasati-l sa se patrunda peste noapte.
  3. Strecurati si beti.
Nota: Unii prefera sa fiarba ceaiul la foc mic mai mult timp, pentru a-i concentra proprietatile. In acest caz, sunt necesare doze mici.

Sursa imagine: superfoodevolution.com





Medicina informativa pe Facebook Medicina informativa pe Twitter Abonare prin RSS la Medicina informativa