De ce apare lumbago? Exista tratament pentru lumbago?

 
De ce apare lumbago? Exista tratament pentru lumbago?

Lumbago, cunoscut si sub denumirea de durere lombara sau durere de spate inferioara, este o afectiune comuna a sistemului musculo-scheletic care se caracterizeaza prin durere, disconfort sau rigiditate in regiunea lombara a coloanei vertebrale.


Cauze

Cauzele lumbagoului pot fi multiple, inclusiv suprasolicitarea sau fortarea muschilor din zona lombara, leziuni ale muschilor sau a tesutului conjunctiv, hernie de disc, stenoza spinala, osteoartrita, osteoporoza sau afectiuni ale rinichilor.






Simptome

Simptomele comune ale lumbagoului includ durere, rigiditate sau senzatie de tensiune in zona lombara a coloanei vertebrale, dificultati in miscarea sau rasucirea trunchiului, durere care poate radia in picioare sau in partea superioara a corpului si senzatie de furnicaturi sau amorteala in membrele inferioare.


Tratament

Tratamentul pentru lumbago depinde de cauza subiacenta si poate include medicamente pentru durere, terapie fizica, exercitii de intindere si intarire a muschilor din zona lombara, tehnici de relaxare sau interventii chirurgicale in cazuri severe sau cronice.






De retinut!

Este important sa discutati cu medicul dumneavoastra daca aveti simptome de lumbago pentru a determina cauza si pentru a dezvolta un plan de tratament adecvat. De asemenea, este important sa preveniti lumbago prin mentinerea unei posturi corecte, prin evitarea suprasolicitarii muschilor din zona lombara si prin mentinerea unei greutati sanatoase.





Medicina informativa pe Facebook Medicina informativa pe Twitter Abonare prin RSS la Medicina informativa