Astm bronsic — leacuri si retete naturiste

 

Astm bronsic: suc de ridiche cu miere, 1 - 2 lingurite de 3 - 4 ori/zi.

Sau 200g. hrean ras cu sucul a 2 lamai, 1/2 lingura de 2 ori/zi, se ia pe stomacul gol sau cu 1/2  de ora dupa masa. 

Sau sucul de la 10 lamai amestecat cu 1Kg. miere si 10 capatani de usturoi pisate, se lasa o saptamana in vas inchis. Se ia 4 lingurite/zi.


Amestec de miere, catina, arnica si echinaceea, sub forma de tincturi, se iau 50 - 60 pic de 3 ori/zi, pe stomacul gol, timp de 1 luna. Echinaceea este imuno-stimulator, elimina toxinele, in timp ce arnica regleaza tensiunea arteriala si imbunatateste circulatia. Ienuparul folosit sub forma de tinctura, are proprietati balsamice in astm.


Se poate controla usor cu ajutorul siropului Carob, 3 lingurite in 1 pahar de apa.


Se iau 25 de nuci mici verzi ca pentru dulceata si 1Kg. miere. Nucile se dau intr-un clocot, se scurg. Separat mierea se da in clocot, apoi se pun nucile si se clocotesc 8 min., la foc mic. Se raceste, se pune in borcan, se ia dupa fiecare masa, o lingura si nu se mai mananca nimic. Cura se tine o data pe an. Inainte de folosire, se amesteca bine.


Isop pulbere ½ lingurita rasa de 2 – 3 ori/zi, pe stomacul gol. Tratamentul dureaza 2 saptamani, cu efect de decongestionare a mucoasei, antiinfectios si amplifica imunitatea. 


Medicina informativa pe Facebook Medicina informativa pe Twitter Abonare prin RSS la Medicina informativa