Ischemie cardiaca, ateroscleroza, fragilitate vasculara

 

Ischemie cardiaca, ateroscleroza, fragilitate vasculara: se consuma seminte de floarea soarelui, neprelucrate termic, care contin substante cu efect de consolidare a elasticitatii si permeabilitatii vaselor de sange.

Cura cu tinctura de lavanda, in bolile cardiace care actioneaza direct la nivelul sistemului nervos central; 1 lingurita de 3 - 4 ori/zi in ½ pahar cu apa, pe stomacul gol.

O inima sanatoasa, cu paducel, care scade iritabilitatea sistemului nervos central, tonifica muschiul cardiac, imbunatateste circulatia coronariana, inlatura tahicardia si aritmia, scade tensiunea. ½ kg. fructe coapte de paducel se  piseaza cu o lingura de lemn, se adauga 100 ml. de apa si se incalzeste totul la 40 grade. Se stoarce sucul, se ia 1 lingura de 3 ori/zi, inainte de masa.

Sau 1 lingura fructe de paducel uscate  se pune intr-un pahar cu apa fierbinte, se infuzeaza 2 ore la intuneric, se strecoara. Se iau 1 - 2 linguri de 3 - 4 ori/zi, inainte de masa.

In tulburarile de ritm cardiac: infuzie de galbenele, 2 lingurite in 2 pahare de apa fiarta, se infuzeaza 1 ora. Se bea cate ½ pahar de 4 ori/zi.

In cazul durerilor in zona inimii, al palpitatiilor si insomniei, se foloseste infuzia din frunze de roinita; 15 g. intr-un pahar de apa fierbinte timp de 30 min. Se iau 2 linguri de 5 - 6 ori/zi.

Infuzia din menta: 2 lingurite se pun in 1 pahar de apa fierbinte, se infuzeaza 30 min.; se ia cu inghitituri mici toata ziua.

Stenocardia si respiratia greoaie: 1 kg. miere, 10 lamai, 5 capatani de usturoi. Se amesteca sucul de lamaie cu usturoiul pisat si mierea, intr-un borcan cu capac la loc racoros, timp de 1 saptamana, se iau 4 lingurite/zi.


Medicina informativa pe Facebook Medicina informativa pe Twitter Abonare prin RSS la Medicina informativa