Guta — leacuri si retete naturiste

 
Remedii naturiste pentru guta

Guta: tinctura muguri plop negru, 50 pic. cu 1 lingurita de miere 3 ori/zi, timp de 3 luni.

Este o afectiune datorita dereglarii metabolismului bazelor purinice, deci nu poate elimina acidul uric, care se acumuleaza in sange provocand dureri articulare; poate duce la disfunctionalitatea rinichilor.

Tratamentul se face cu un amestec de produse naturiste antiinflamatorii care contribuie la eliminarea acidului uric, dar si la impiedicarea formarii de cristale: Spirea Olmaria (elimina acidul uric), Gheara diavolului (antiinflamator), Saponaria (antireumatic, depurativ), Solidago si Parietaria. Produsele se gasesc sub forma de capsule, sau tincturi. Rezultatele se obtin in timp.

• Se bea zilnic compot de mere indulcit cu miere.

• Se coace la cuptor un nap cu tot cu coaja, dupa ce s-a racit, se taie in doua si se freaca locul afectat de guta.

• Flori de musetel uscate si ulei de masline in proportie de 1:8, se incalzeste la bain-marie, timp de 1 ora, se pune intr-o sticla fara dop, se lasa la macerat la soare 4 zile, se strecoara si se foloseste la frectii.

• Se amesteca intr-un mixer 200 g. miez de para, bine coapta cu un pahar de lapte degresat. Se consuma pe parcursul unei zile cate 2–3 lingurite de 3–4 ori/zi.

• Se beau 1–2 pahare de suc de frunze de telina/zi.

• O lamaie coapta, se stoarce, sucul se pune separat intr-un vas, fructul se taie in felii subtiri, se pune in 250 ml. apa si se fierbe 15 min. Dupa racire se pune peste suc, se indulceste cu miere. Ceaiul se bea in fiecare dimineata, timp de 30 zile, apoi se face o pauza de o saptamana.


Medicina informativa pe Facebook Medicina informativa pe Twitter Abonare prin RSS la Medicina informativa