Nu puteti fara carne? Exista solutii!

 
Nu puteti fara carne? Exista solutii!

  • Daca nu concepeti pranzul fara o bucatica de friptura de porc, atunci alegeti muschiul file, cel mai slab posibil. Preparati-l la gratar (ideal) sau la cuptor, insa intr-o tava antiaderenta, pentru a adauga cat mai putina grasime suplimentara.
  • Uitati de mezelurile, surse majore de colesterol; optati eventual pentru produsele de acelasi gen orientale (arabesti sau turcesti). Sunt de cea mai buna calitate, totusi ceva mai „seci“ decat ale noastre.
  • Carnea de curcan este cea mai potrivita pentru persoanele care sufera de dislipidemii sau care au probleme cardiovasculare. Are foarte putine grasimi si colesterol, continand in schimb cantitati importante de acizi grasi nesaturati, pretandu-se aproape la orice prelucrare. Atentie insa cu ce sosuri serviti friptura, caci, de multe ori, ele reprezinta principalul pericol (mai ales cele obtinute din smantana sau unt)!
  • Pestele are chiar rol curativ in caz de hipercolesterolemie. Soiurile provenite din marile reci (somon, ton, sardine etc.) sunt cele mai bune surse de acizi grasi omega-3.
  • Asezonati preparatele cu mult usturoi, de mare ajutor in reglarea nivelului colesterolului si a tensiunii arteriale.


Medicina informativa pe Facebook Medicina informativa pe Twitter Abonare prin RSS la Medicina informativa