Acupunctura reduce repercusiunile stresului

 
Acupunctura reduce repercusiunile stresului

Folosirea acupuncturii in combaterea infertilitatii are o istorie venerabila in tara de origine, terapia incepand sa capete notorietate de vreo 20 de ani incoace si in Europa si America. Aceasta tehnica poate fi de ajutor prin efectele relaxante psihic si de stimulare hormonala la nivel ovarian, dar mai ales prin faptul ca urmareste permeabilitatea mucoasei uterine, facilitand astfel nidatia (implantarea locala a ovulului fecundat).


In caz de dezechilibre glandulare identificate prin efectuarea de teste medicale, prin acupunctura se poate stimula secretarea de hormoni, in egala masura putandu-se optimiza receptivitatea celulelor la mesajele acestora. Totodata, se poate reduce severitatea tulburarilor de ovulatie, se poate scadea riscul avorturilor spontane, se poate spori, cand este cazul, compatibilitatea intre cervix si sperma. De asemenea, acest tip de medicina poate constitui un suport psihologic pentru cuplurile care recurg la modalitati de procreare artificiale, reprezinta o buna modalitate de pregatire a „terenului“ inainte si dupa implantarea de embrioni, pentru a limita reactiile uterine spasmodice (contractiile) si a facilita acceptarea. La barbati, prin acupunctura se poate stimula productia de spermatozoizi, precum si motilitatea lor, in special cand deficientele sunt provocate de stresul cumulativ sau oboseala clinica. Metoda se dovedeste ineficienta cand infertilitatea masculina este consecinta distrugerii sau obstructionarii cailor spermatice ori cand este urmarea unor procese infectioase sau genetice.


Vi se potriveste daca:

  • Sunteti o persoana in general tematoare, prapastioasa, care are mica toleranta la surmenaj.
  • Va pregatiti pentru fertilizare in vitro sau tocmai ati fost inseminata artificial.
  • Aveti probleme privind cantitate si/sau calitate spermei, determinate de factori externi (stres, alimentatie abuziva cantitativ ori incorecta calitativ, fumat, consum exagerat de alcool, poluare etc.)


Cat dureaza cura?

In majoritatea cazurilor, 15 sedinte, desfasurate pe parcursul a sapte saptamani, permit reechilibrarea energetica a organismului. Dupa acupunctura precede fertilizarea in vitro, sunt suficiente in medie zece sesiuni terapeutice inainte de implantarea embrionului, una in ajunul interventiei si inca una a doua zi dupa. Se mai pot face doua-trei sedinte, pana se confirma sarcina.


Care este pretul?

Intre 40 si 100 de lei pentru fiecare sedinta (articol scris la data de 9 noiembrie 2011).


Medicina informativa pe Facebook Medicina informativa pe Twitter Abonare prin RSS la Medicina informativa