Trei adjuvante utile in astm

 
Trei adjuvante utile in astm


Tratamente naturiste utile in astm bronsic:

  • Bautura de usturoi. Se taie o capatana de usturoi, curatata de coaja in prealabil, in lamele fine, care se pun la macerat 15 zile, in trei litri de tuica de tara. Se scutura recipientul in fiecare zi, pentru omogenizarea preparatului. Dupa acest interval, se filtreaza printr-un tifon curat, impaturit in mai multe straturi. In caz de criza de astm, se inmoaie o bucata de zahar in acest alcool si se suge incetisor.
  • Infuzie de turita-mare. Se opareste o lingurita de planta uscata si maruntita cu o cana de apa si se lasa sa infuzeze 10 minute, in vasul acoperit. Se bea o cana pe zi. Rareste crizele si le potoleste. Atentie: acest tratament este interzis persoanelor care sufera de constipatie!
  • Infuzie de lumanarica. Se opareste o lingurita de planta cu o cana cu apa clocotita. Se lasa sa se infuzeze 10 minute, dupa care se strecoara. Se beau trei-patru cani pe zi. Inainte de consum se recomanda strecurarea ceaiului printr-un tifon mai des, deoarece planta are niste perisori care pot irita esofagul.
Radu GRIGORAS, Constanta


Medicina informativa pe Facebook Medicina informativa pe Twitter Abonare prin RSS la Medicina informativa