Afectiuni prenatale: antivomitive fara efecte secundare

 
Antivomitive fara efecte secundare


Antivomitive fara efecte secundare:

  • Anasonul. Ceaiul din semintele plantei constituie unul dintre leacurile cele mai bune contra greturilor matinale si a balonarii. Se prepara sub forma de infuzie (zece minute), din patru-cinci fructe la o cana cu apa clocotita. Vegetala contine fier, magneziu, fosfor, zinc si potasiu, vitaminele A, C, E si B, contribuind asadar la asigurarea necesarului nutritional al viitoarei mamici. Atentie: nu este indicat insa uleiul esential de anason!
  • Feniculul. Potoleste greturile si se recomanda gravidelor care prezinta o digestie greoaie. Poate fi folosit si in caz de diaree, fiind un antiseptic intestinal si un diuretic moderat. Ceaiul se obtine din una-doua lingurite de planta la o cana cu apa clocotita; se lasa cinci minute, se strecoara.
  • Menta. Combate eficient starile de voma si ametelile matinale. Este recomandata de toti medicii gravidelor, pentru gustul revigorant si pentru eficienta in tratarea racelii, atunci cand tratamentul medicamentos nu poate fi urmat. Infuzia se consuma fierbinte, seara, inainte de culcare. Se prepara din doua lingurite de frunze uscate la o cana cu apa clocotita; se lasa zece minute, se filtreaza.
Dr. I. M., Braila


Medicina informativa pe Facebook Medicina informativa pe Twitter Abonare prin RSS la Medicina informativa