Cure cu salate pentru dezintoxicare si revitalizare

 
Cure cu salate pentru dezintoxicare si revitalizare

Nimic nu poate fi mai sanatos, mai reconfortant si mai usor de digerat decat o salata din vegetale de primavara! Dupa interminabilele si geroasele luni de iarna, in care am vazut foarte rar in farfurie legume proaspete, un astfel de fel de mancare nu poate fi decat o binecuvantare pentru organism in ansamblu, caci furnizeaza mare parte din elementele indispensabile.


Un amestec inedit mi-a redat vigoarea fizica

Tratament naturist pentru infectie severa la rinichi. Se combina cinci parti de mere, trei de gutui, sase de radacina de hrean si o parte de radacina de morcov, toate date inainte prin razatoare. Se mai adauga un praf de sare, miere de faneata si smantana dupa gust. Se amesteca bine, obtinandu-se astfel o salata care se consuma zilnic, inaintea meselor de dimineata si de pranz. Eu am urmat cura timp de o luna, suficient cat sa-mi recapat vigoarea fizica. Ineditul amestec se poate folosi cu succes atat in cazul intoxicatiilor, dereglarilor de metabolism, cat si al altor boli, cum ar fi afectiunile respiratorii cronice. (Daniela MUSTATA, Timisoara)


Roinita trateaza problemele nervoase

Tratament naturist impotriva insomniei. Zece frunze de roinita se spala, se toaca marunt si se combina intr-un vas cu frunzele de la un sfert de capatana de salata, putin ulei de masline, otet diluat cu apa si sare dupa gust. Se consuma aceasta salata cat mai proaspata, inainte de mese, preferabil de trei ori pe zi. Acest fel de mancare se recomanda deopotriva celor care sufera de astenie de primavara, depresivilor, persoanelor stresate, bulimicilor. (Sorana TUDOR, Targoviste)


Papadia: cel mai tare purificator natural

Tratament naturist recomandat pentru limitarea carentei de potasiu, reglarea tensiunii arteriale si nivelul colesterolului din sange. Adunati frunzele de papadie dimineata devreme, inainte ca florile sa se deschida, altfel gustul amar fiind mult mai pregnant. Plantele de primavara sunt mai bune pentru salata decat cele din vara. Dupa culegere, spalati-le temeinic sub jet de apa rece. Zvantati-le prin scuturare sau asezandu-le pe un servet de hartie absorbanta. Tocati frunzele sau rupeti-le cu mana, combinati-le cu salata verde, castraveti, ridichi, ceapa si usturoi de primavara feliate, masline fara samburi, cubulete de cas dulce, putin otet de mere cu miere si un strop de ulei de masline. Pofta buna! (Angel PREDA, Timisoara)

Remedii naturiste nr. 3 (95)


Medicina informativa pe Facebook Medicina informativa pe Twitter Abonare prin RSS la Medicina informativa