Eczeme: limitati categoric iritatiile pielii

 
Eczeme: limitati categoric iritatiile pielii

Eruptii, abcese, leziuni umede sau uscate, insotite in majoritatea cazurilor de mancarimi intense... Cam acestea ar fi, in mare, simptomele caracteristice ale eczemelor. La originea iritatiilor de acest gen pot sta o serie de factori obiectivi, de la boli interne, la acumularea de toxine in organism, pana la folosirea abuziva a unor substante iritante pentru piele, precum sapunurile, detergentii, cosmeticele cu chimicale. Pentru ca problema sa nu se cronicizeze, este indicat sa se ia masuri din pripa, iar plantele sunt neintrecute in acest sens.


Tratament pentru eruptii de orice fel

Se pun in 100-150 ml ulei de floarea-soarelui 20 de catei de usturoi maruntiti. Se fierb pe baie de apa, la foc mic, timp de trei ore. Se strecoara apoi printr-o panza curata (se stoarce bine). Peste uleiul rezultat se adauga 50 g rasina de brad proaspata. Se pune iarasi pe baie de apa, lasandu-se pana se omogenizeaza, dupa care se strecoara. Se adauga 50 g ceara de albine, se pune pentru a treia oara pe baia de apa si se amesteca pana se topeste produsul apicol. Repet: focul trebuie sa fie foarte mic. Se indeparteaza de pe flacara, se adauga o fiola de vitamina F si una de vitamina E, plus 20 g Propoderm si se omogenizeaza de final cu o spatula de lemn, ca sa nu se solidifice in straturi. Se aplica un strat consistent de unguent rece pe locul afectat, bine spalat in prealabil, se maseaza usor si se lasa sa actioneze 24 de ore, dupa care se repeta tratamentul. (Geta GRIGORAS, Baia Mare)


Miere si usturoi - un duo infailibil

Ori de cate ori aveti de-a face cu prezenta pe piele a unor eczeme, nu ezitati sa puneti in practica urmatorul tratament, pe care eu si familia mea l-am incercat cu succes in nenumarate randuri.

Fierbeti o capatana de usturoi curatat de coaja, sfaramati-l si amestecati-l cu o cantitate egala de miere. Aplicati solutia astfel obtinuta pe zona afectata, seara, inainte de culcare, iar deasupra lipiti o pojghita subtire de ceara. Bandajati lejer, folosind un tifon curat. Dimineata, indepartati cataplasma cu apa calduta si sapun, apoi bandajati-va din nou. Repetati tratamentul si in noaptea urmatoare. Dupa cateva zile veti constata, mai mult ca sigur, rezultatele excelente. (Alexandra CAMPEANU, Bucuresti)


Sase retete de succes in eczemele atopice

  • Infuzie de brusture. Se prepara din doua linguri de radacini la o cana cu apa clocotita. Se lasa cinci minute, apoi se strecoara. Se aplica comprese pe locurile afectate.
  • Decoct de cimbru. Se fierb doua linguri de pulbere de planta in 300 ml apa. Se fac spalaturi locale cu ceaiul strecurat.
  • Tinctura de galbenele. 20 g flori se lasa la macerat, timp de opt zile, in 100 ml alcool. Se pun comprese cu 10 g extract diluat in 100 ml apa fiarta si racita.
  • Infuzie de coada-soricelului. Peste doua linguri de flori uscate si maruntite se toarna 250 ml apa clocotita. Se strecoara dupa zece minute si se aplica pe zonele afectate de mai multe ori pe zi.
  • Infuzie de frasin. Se adauga un litru de apa fiarta peste 150 g flori si frunze. Se acopera vasul pentru cateva minute, apoi se strecoara. Se fac spalaturi pe zonele afectate.
  • Infuzie de galbenele. Peste 20-30 g flori se toarna un litru de apa clocotita. Se tine vasul acoperit un sfert de ora, apoi se strecoara. (Daniela FILIPACHE, Mures)
Remedii naturiste nr. 9 (89)


Medicina informativa pe Facebook Medicina informativa pe Twitter Abonare prin RSS la Medicina informativa