Cretisoara poate ameliora suferinte tipic feminine

 
Cretisoara poate ameliora suferinte tipic feminine

Cunoscuta in popor si sub denumirile de brumarie, umbrarul-doamnei sau faina de in, cretisoara se dovedeste unul dintre cele mai puternice remedii impotriva tulburarilor menstruale, anxietatii, a simptomelor care insotesc de obicei menopauza, deci este utila mai ales in cazul suferintelor semnalate la femei, dar nu numai. De altfel, uimitoarele sale capacitati de vindecare erau exploatate din timpuri imemoriale, scrieri stravechi atestand ca in triburile germanice era chiar venerata, considerata simbolul vigorii, fertilitatii si iubirii.


Cura pentru sustinerea cardiaca

Tratament recomandat in cardiopatie ischemica. Infuzia se obtine din patru linguri de planta uscata si maruntita, care se lasa 15 minute intr-un litru de apa clocotita. Dupa strecurare, se poate administra, de preferat, compresele cu macerat la rece de cretisoara, aplicate in zona cordului, mi-au usurat considerabil simptomele. (Paula IVANESCU, Bucuresti)


Bai pentru calmarea durerilor menstruale

In cinci litri de apa rece se pun patru pumni de frunze de cretisoara si se lasa peste noapte, intr-o oala acoperita. Dimineata, amestecul se incalzeste pana aproape de punctul de fierbere, se strecoara si se adauga la apa din cada, care trebuie sa ajunga pana la nivelul rinichilor cand se sta in sezut. Durata baii este de 20 de minute, iar imediat dupa ce ati terminat este bine sa va infofoliti si sa va bagati in pat, pentru circa o ora, pentru a transpira. (Mihaela ION, Bucuresti)


Infuzie ce alunga rapid migrenele

  • Doua-trei straturi de frunze de varza, cat mai verzi, mai fragede, usor zdrobite in prealabil, aplicate pe frunte si/sau ceafa sunt eficiente, dupa cum la fel de folositoare sunt si cataplasmele cu felii subtiri de ceapa cruda.
  • Infuzie din frunze de cretisoara. Se pun patru linguri de planta maruntita la un litru de apa clocotita. Se lasa vasul acoperit pentru 15 minute, apoi se strecoara. Intreaga cantitate se va consuma treptat, pe parcursul unei zile. Ceaiul acesta este util si in cazul migrenelor puternice si persistente asociate premenopauzei si combate cu succes stomatitele. De asemenea, dupa o extractie dentara, este oportuna clatirea cavitatii bucale cu infuzia descrisa - favorizeaza cicatrizarea mai rapida a gingiei. (Valeria STROESCU, Iasi)
Remedii naturiste nr. 4 (96)


Medicina informativa pe Facebook Medicina informativa pe Twitter Abonare prin RSS la Medicina informativa