Fentati edemele cu formule naturale

 
Fentati edemele cu formule naturale

Edemele sunt consecinta retentiei de lichid in tesuturi, in special in cel conjunctiv. Apar mai frecvent vara, in a doua parte a zilei, fiind favorizate si de statul indelung in picioare, si se observa in special la picioare, in zona gleznelor si a gambelor, cu extinderi treptate in alte parti ale corpului - coapse, pleoape, pometi, partea dorsala a mainilor. Structurile cutanate ajung sa fie imbibate in exces cu fluide, fapt usor de constatat prin apasarea cu degetul pe aceste inflamatii moi, nedureroase, cu piele lucioasa - se va forma o adancitura ce va persista putin, iar amprenta va fi temporar mai deschisa la culoare decat tegumentul din jur.


Amestec vegetal cu rezultat garantat

Persoanele ce au edeme pot apela cu incredere, pentru rezolvarea acestei probleme, la un amestec de plante medicinale pe care l-am testat pe pielea mea, ca sa zic asa, si pot spune ca da rezultat garantat.

Aveti nevoie de 30 g radacina de leustean, 10 g flori de salcam japonez, 10 g frunze de ienupar, 20 g trei-frati-patati, 20 g splinuta, 10 g fructe de anason. Se combina vegetalele bine maruntite si se face un decoct (o lingurita la 250 ml apa). Se vor bea, cu inghitituri mici, cate trei cani de ceai pe zi, dupa mesele principale. Dupa doua saptamani de tratament, edemele care imi aparusera la glezne au disparut. (Loreta Stefania P., Fagaras)


Salata de sezon care face minuni

Am luat cativa catei de usturoi de marime medie si i-am tocat marunt, la fel procedand cu o legatura de frunze de patrunjel, bine spalata inainte. Se asezoneaza amestecul cu doua linguri de ulei de masline, se da la frigider pentru cateva ore, apoi se omogenizeaza intr-o salata de rosii si se consuma. Pe langa faptul ca da un gust delicios tomatelor, este un remediu 100% eficient in caz de edeme. (Silvia R., Ineu)


Infuzia de tarhon este diuretica

Luati o lingurita de frunze si ramurele de tarhon uscate si bine maruntite si puneti-le in 500 ml apa clocotita. Lasati la infuzat un sfert de ora, dupa care strecurati si beti intreaga cantitate pe parcursul zilei. Avand un puternic efect diuretic, nu doar ca va scapa de pacatoasele edeme, dar va si curata corpul de toxine. (Elisabeta S., Arad)

Foto: blog.medici-de-familie.ro; Remedii naturiste nr. 6 (98)


Medicina informativa pe Facebook Medicina informativa pe Twitter Abonare prin RSS la Medicina informativa