Prostatita cronica cu Trichomonas

 
Prostatita cronica cu Trichomonas

Este o forma rara a prostatitei cronice. Trichomonas vaginalis este un protozoar flagelat, care se localizeaza pe mucoasa vaginala la femeie si mai rar in santul balanopreputial la barbat si foarte rar in prostata, determinand trichomonaza genitala. Se pare ca, in prostata, exista unele substante chimice care favorizeaza dezvoltarea acestui parazit.

Boala odata capatata si dupa infectarea uretrei posterioare, parazitul trece in prostata, unde gaseste conditii favorabile de dezvoltare.


Simptomatologie

Simptomatologia este aceeasi ca in prostatitele cronice obisnuite: ejaculari precoce, mictiuni frecvente si imperioase, spermatoree sau prostatoree. Diagnosticul se stabileste prin cercetarea si gasirea parazitului in urina sau in lichidul obtinut dupa masajul prostatic.


Tratament

Vindecarea este dificila. Tratamentul se face prin folosirea unor medicamente specifice antitrichomonazice. Este important ca tratamentul sa fie indeplinit odata, de ambii parteneri, pentru a nu se imbolnavi din nou, prin contaminare noua, daca tratamentul este facut numai de un partener. In toate cazurile de prostatita cronica, fie cu germeni obisnuiti, fie cu Trichomonas, medicul este singurul organ competent care indica si urmareste tratamentul. Bolnavul trebuie sa stie ca prostatita cronica este o boala cu evolutie lunga si cu tratament dificil si nu trebuie sa se astepte la rezultate fulger. El trebuie sa aplice intocmai indicatiile date de medic, daca doreste sa obtina vindecarea atat a tulburarilor urinare, cat, mai ales, a celor sexuale.

Sursa foto: lib.sytu.edu.cn


Medicina informativa pe Facebook Medicina informativa pe Twitter Abonare prin RSS la Medicina informativa