Solutii la indemana contra lacrimarii abundente

 
Solutii la indemana contra lacrimarii abundente

Secretia lacrimala este o functie normala a ochilor. Principalul rol este lubrifierea corneei, pentru impiedicarea ulcerarii acesteia. De asemenea, lacrimile contin anticorpi care ajuta la distrugerea bacteriilor si a altor agenti patogeni care ajung la nivelul ochilor. Exista insa si cazuri in care eliminarea este foarte abundenta, problema fiind determinata de factori de mediu sau de diferite afectiuni oculare, printre care conjunctivita sau urciorul.

Doua retete din batrani

  1. Amestecati o lingura de seminte macinate de schinduf cu apa clocotita pana obtineti o pasta. Intindeti produsul rezultat pe o bucatica de panza curata si aplicati-o pe urcior. Mentineti 30 de minute.
  2. Umpleti un saculet de panza cu seminte de in si puneti-l la fiert in apa pentru zece minute. Aplicatii cat mai cald (dar sa nu va opariti!) pe ochi si acoperiti-l. Repetati aceasta procedura dupa o jumatate de ora. (G. C., Timisoara)

„Decoctul de cerentel mi-a adus vindecarea“

Ceaiul se obtine din trei lingurite de planta maruntita, care se pun in 250 ml apa rece. Se lasa sa fiarba 15 minute, apoi se strecoara. Se foloseste ceaiul exclusiv in uz extern, sub forma de comprese aplicate pe pleoape. Se repeta tratamentul de mai multe ori pe zi, avand grija ca de fiecare data sa folositi comprese sterile si niciodata una singura pentru ambii ochi. (A. M., Oradea)


Trei preparate cu actiune imediata

  1. Un leac foarte bun obtineti din coaja de castravete. Curatati o leguma sanatoasa, dupa ce ati spalat-o bine in prealabil, apoi maruntiti bine coaja. Puneti intr-un vas mai mare de sticla o jumatate de pahar de materie vegetala, peste care turnati 300 ml apa in clocot. Adaugati si o jumatate de lingurita de bicarbonat de sodiu. Cu preparatul rezultat racorit puneti comprese pe pleoape.
  2. La fel de util in tratarea conjunctivitei este miezul de dovleac. Maruntiti-I bine si aplicati-l sub forma de cataplasma pe pleoapele inchise. Efectul este imediat!
  3. Aplicati pasta realizata dintr-un galbenus si faina de secara pe ochiul afectat, lasati sa actioneze cateva minute, apoi indepartati cu apa rece din belsug. Repetati tratamentul de mai multe ori pe zi. (I. R., Fagaras)

Tinctura de arnica este salutara

M-am gandit ca ar merita sa va relatez modalitatea extrem de simpla si putin costisitoare de a limita, atat ca simptomatologie, cat si ca durata, orgeletul.

Se dilueaza o lingurita de tinctura de arnica la 100 ml apa calduta. Se inmoaie comprese sterile in acest amestec, se pun pe pleoape si se lasa sa actioneze cateva minute. Se repeta de mai multe ori pe zi (de fiecare data se folosesc alte comprese sterile), pana la vindecare. (V. C., Piatra Neamt)


Tratamente cu efect garantat

Ati dus mana murdara la ochi si v-ati ales cu un urcior de toata frumusetea la pleoapa? Am solutiile ideale pentru a va vindeca in timp record si a reduce intensitatea suparatoarelor simptome, inclusiv lacrimatul excesiv.
  • Cumparati de la plafar o punguta cu seminte de in. Spalati bine in mai multe ape planta, pentru a va asigura ca ati eliminat orice urma de praf, apoi faceti o cana de infuzie, socotind o lingurita de seminte la 250 ml apa clocotita. Acoperiti vasul pentru 30 de minute, strecurati, inmuiati o compresa sterila in ceaiul rece, apoi aplicati-o pe pleoapa. Mentineti circa un sfert de ora, dupa care indepartati-o. Repetati operatiunea, de fiecare data cu o compresa noua, de mai multe ori pe zi.
  • Efect la fel de bun in grabirea maturarii micului abces il au compresele cu ceai negru. Puneti intr-un tifon putin ceai negru, uscat, scufundati-l in apa fierbinte pentru un minut, iar dupa ce s-a racit putin aplicati-l pe pleoapa bolnava pentru 15 minute.
  • De asemenea, ungeti locul urciorului cu ulei de ricin, timp de doua-trei zile. (A. M., Bucuresti)
Remedii naturiste nr. 4 (96)


Medicina informativa pe Facebook Medicina informativa pe Twitter Abonare prin RSS la Medicina informativa