Sporiti-va frumusetea in mod 100% natural

 
Sporiti-va frumusetea in mod 100% natural


Hidratare maxima cu pulpa de castravete si mar

Se curata de coaja o jumatate de castravete, pulpa se face piure si se amesteca cu albusul unui ou proaspat, doua lingurite de suc de lamaie si o lingurita de pulpa de mar, data pe razatoarea cu ochiuri mici. Eventual, toate ingredientele se pun intr-un mixer electric, care sa le marunteasca si sa le omogenizeze si mai bine. Se introduce amestecul pentru zece minute la frigider, intre timp, se curata pielea fetei si a gatului. Se aplica masca, in strat consistent. Se lasa sa actioneze 20 de minute, apoi se indeparteaza cu apa calduta din belsug. Tratamentul ajuta la indepartarea celulelor moarte de la suprafata pielii, are efect purificator, regenerant si rehidratant. (Diana NEAMTU, lasi)


Masca revigoranta pentru fumatoare

Luati doua lingurite de drojdie de bere pudra si amestecati-o cu o lingura de ulei de masline, o lingura de morcov ras, doua linguri de smantana si doua fire de patrunjel verde, spalat si tocat marunt in prealabil. Pentru o omogenizare cat mai buna, puteti utiliza un mixer sau un blender electric. Aplicati masca pe fata curata, iar deasupra puneti fasii de tifon. Stati intinsa pe spate circa un sfert de ora, perfect relaxata. La final, clatiti-va cu apa rece din abundenta, pentru a intensifica circulatia sanguina locala. (Paula RADOI, Bucuresti)


Pregatirea pentru bronzul natural incepe acum

Inainte de orice, usurez indepartarea celulelor moarte de la suprafata pielii, supunandu-mi intregul corp unui peeling natural. Intr-un castronel din plastic, pun laolalta sare de mare si zeama de lamaie, cat sa obtin un preparat umed, omogen. Incep sa ma masez cu acest amestec, insistand asupra picioarelor, feselor si bratelor.

Urmeaza o baie reconfortanta cu zer. Acesta asigura pielii ingredientele de care are nevoie pentru a fi frumoasa si sanatoasa. Aveti nevoie de circa doi litri de zer pe care il adaugati in cada umpluta pe jumatate cu apa calduta. Ramaneti in aceasta baie cam zece minute. Clatiti-va la final cu apa calduta, apoi stergeti-va cu un prosop mai aspru, care sa stimuleze circulatia sangvina. (Mihaela FICEAC, Bucuresti)


Demachiant cu iaurt si grau

Amestecati intr-un bol o jumatate de pahar de iaurt, o lingurita de miere lichida de salcam, o lingurita de grau incoltit dat prin rasnita de cafea, o jumatate de mar dat pe razatoarea mica si o lingura de suc de lamaie. Adaugati 10 ml amidon (de cartofi) si cateva picaturi de ulei aromatic de lavanda si omogenizati. Turnati continutul intr-un recipient de sticla si pastrati-l in frigider. Se sterge fata dimineata si seara, cu ajutorul unui tampon de vata inmuiat in solutie.

Va mai dau un sfat care sa va ajute sa nu suferiti de arsuri solare: nu uitati sa va ungeti de mai multe ori pe zi cu alifie cu ecran solar, caci o singura aplicare nu este suficienta. De asemenea, luati in calcul si urechile, caci nici ele nu scapa de fierbinteala soarelui. (Andreea SORESCU, Bucuresti)


Pete brune? Camuflati-le cu crema de rozmarin

La bainmarie, topiti 40 g ceara de albine in 100 ml ulei de masline. Retrageti vasul de pe foc si adaugati trei picaturi de ulei esential de rozmarin si trei picaturi de ulei esential de lamaie. Amestecati pana ce solutia s-a racit definitiv. Ungeti-va seara, inainte de culcare, cu crema astfel obtinuta. Daca urmeaza sa va expuneti la soare, nu folositi uleiul de citrice, intrucat acesta este fotosensibilizant, iar efectul tratamentului ar putea fi invers celui scontat! (Florentina JIANU, Timisoara)


Berea, ideala pentru pielea descuamata

Aveti nevoie in fiecare seara de o jumatate de sticla de bere blonda; un pahar il consumati, iar bautura care ramane, cam 50 ml, o puneti pe o bucata moale de panza. Cu aceasta va tamponati zonele descuamate. Veti vedea efectul pozitiv in doar cateva zile. Va urez succes! (Nona SANDOR, Covasna)


Combateti imbatranirea prematura

Amestecati o mana de frunze uscate de roinita cu doua linguri de radacina si flori de nalba mare. Turnati peste plante 30 ml alcool de 90° si 30 ml apa distilata. Puneti deasupra vasului un prosop, apoi depozitati-l la rece. Controlati intre timp daca este suficient lichid, iar daca nu, completati cu apa distilata. Dupa sapte zile, strecurati si presati bine materia vegetala. Adaugati alti 30 ml alcool si zece picaturi de ulei aromat de lamaie.

Daca aveti riduri la colturile ochilor, amestecati 10 g vitamina C si 50 ml ulei de ricin intr-o sticluta inchisa la culoare. Agitati recipientul si puneti-l la loc intunecos si rece. Aplicati cateva picaturi pe ten seara, inainte de culcare, in strat subtire. Indepartati surplusul cu un servetel absorbant. Pielea va deveni in scurt timp intinsa si elastica.

Iata si o reteta cosmetica pe care o pot folosi si barbatii, mai ales cei cu meserii care deterioreaza pielea mainilor:
Puneti patru linguri de vaselina intr-o craticioara, la foc domol. Adaugati doi pumni de flori proaspete de soc si, cand s-au inmuiat bine, indepartati oala de pe foc si acoperiti-o cu un capac. Lasati asa cam o ora, apoi repuneti la foc, dar mai iute. Dupa cateva minute, turnati lichidul intr-o sticla de culoare inchisa, pe care o tineti la loc racoros. Seara de seara, ungeti-va cu acest amalgam si va garantez ca pielea palmelor dumneavoastra nu va mai fi crapata si nici batucita. (Victoria TURCU, Iasi)


Trucuri pentru prevenirea ridurilor

  • Bateti spuma tare albusul de la un ou proaspat si adaugati cateva picaturi de zeama de lamaie. Intindeti pe fata curata, lasati sa actioneze 15 minute, apoi indepartati cu apa rece. Este o excelenta sursa de proteine si apa, ajutand la eliminarea celulelor moarte de la suprafata epidermei si la estomparea ridurilor.
  • Virtutile revitalizante ale grepfrutului rosu nu mai sunt pentru nimeni un secret. Adaugati putin suc proaspat intr-un albus batut spuma tare. Amestecati usor, pentru ca lichidul sa se incorporeze cat mai bine, apoi intindeti masca rezultata in strat gros pe fata, gat si decolteu.
  • Bateti doua galbenusuri cu cateva lingurite de ulei de migdale si putina apa. Aplicati amestecul pe fata, folosindu-va de un tampon de vata si lasati sa actioneze zece minute inainte de a va clati cu apa rece. Daca va mai ramane solutie nefolosita, nu o aruncati, ci intindeti-o pe maini, care nici ele nu sunt ferite de imbatranire.
  • Puneti trei linguri de tarate de grau intr-un bol si turnati deasupra cateva lingurite de lapte, pana se umezesc bine. Lasati putin sa „dospeasca“, adaugati o lingurita de miere si amestecati bine. Aplicati masca pe fata si pe gat, timp de un sfert de ora, apoi spalati-va cu apa din abundenta. (Elvira COJOCARU, Brasov)

Masca astringenta cu catina

Dupa ce culegeti fructele coapte, spalati-le bine si puneti-le sa se scurga intr-o strecuratoare. Zdrobiti-le cu o lingura de lemn, amestecati-le cu o jumatate de pahar de iaurt natural si cu o lingurita de praf de argila rosie. Pasta obtinuta o intindeti pe fata si gat si o lasati sa actioneze cel putin 15 minute. Clatiti-va la final cu apa rece. (H.P., Medias)

Remedii naturiste nr. 4 (96)


Medicina informativa pe Facebook Medicina informativa pe Twitter Abonare prin RSS la Medicina informativa