Tratamente la indemana pentru eradicarea candidozei

 
Tratamente la indemana pentru eradicarea candidozei

Produsa de ciuperca Candida albicans, ce prolifereaza de minune in mediile umede si intunecoase, precum cavitatea bucala sau vaginul, aceasta frecventa infectie fungica este „incurajata“ sa se instaleze pe terenurile subminate de numerosi factori, de la alimentatie prea bogata in zahar rafinat, fainoase si carne, pana la administrarea indelungata de antibiotice sau purtarea hainelor din materiale sintetice.


Tratament contra recidivei

Pe cat de des intalnita, pe atat de indaratnica este aceasta afectiune, insa asta nu inseamna ca este imbatabila. Va recomand un tratament foarte util, cu care se poate preveni recidiva micozei.

Asadar, in fiecare dimineata, dupa o igiena locala perfecta, se introduce in vagin cu ajutorul degetului aratator putina crema de galbenele cumparata de la plafar. Se maseaza locul usor, pentru a facilita absorbtia preparatului. Efectul antimicotic, antiinflamator si profilactic este garantat. (Dorina M., Vrancea)


Doua ceaiuri cu eficacitate garantata

Candidoza vaginala poate fi combatuta cu succes prin intermediul a doua infuzii complexe:
  1. Se face un amestec din 30 g de flori de musetel (sau flori de coada-soricelului), 30 g flori de galbenele, 20 g flori de iasomie, 10 g frunze de salvie si 10 g urzica moarta alba (planta intreaga). Toate vegetalele trebuie sa fie uscate si bine maruntite, ca sa permita o buna omogenizare. Se toarna peste 30 g amestec un litru de apa clocotita. Se tine vasul acoperit circa 20 de minute, dupa care se strecoara. Se fac spalaturi locale, folosind un irigator, in flecare dimineata si seara, vreme de doua saptamani.
  2. Se face un amestec in parti egale din flori de musetel, flori de galbenele, frunze de salvie, urzica moarta alba, troscot, rachitan. Se toarna peste 30 g amestec un litru de apa clocotita. Se tine vasul acoperit circa 20 de minute, dupa care se strecoara. Se fac instilatii vaginale. (Cerasela N., Craiova)

Urzica moarta alba, o planta pe care se poate conta

Se ia intre trei degete o priza de materie vegetala (parti aeriene uscate si apoi pisate) si se opareste cu o cana de apa in clocot; se lasa sa se infuzeze zece minute, dupa care se strecoara. Se bea intreaga cantitate pe parcursul unei zile, cate o inghititura din ora-n ora. Remediul este indicat si in caz de dureri de ovare. In concluzie, urzica moarta alba este o planta pe care orice femeie poate conta! (Marcela P., Cluj)


Remediu cu larga aplicabilitate

Scurgerile vaginale nefiresti reprezinta principalul motiv pentru care solicita consult ginecologic doamnele care au o viata sexuala activa. Iata despre ce combinatie de plante este vorba: flori de galbenele (30 g), urzica vie (10 g), rachitan (10 g), coada-calului (20 g), urzica alba moarta (30 g), musetel (15 g), troscot (20 g), coada-soricelului (15 g), salvie (10 g) - toate uscate si bine maruntite. Se infuzeaza o lingurita de amestec intr-o cana de apa clocotita, pentru un sfert de ora, apoi se strecoara. Se beau trei-patru cani de ceai pe zi. (Florica V., Botosani)

Remedii naturiste nr. 6 (98)


Medicina informativa pe Facebook Medicina informativa pe Twitter Abonare prin RSS la Medicina informativa