Pentru abdomen plat

 
Pentru abdomen plat

Burtica dumneavoastra poate fi consecinta alimentatiei dezechilibrate, dereglata calitativ, ce contine mult prea multe calorii, sau care este abuziva cantitativ, dar la originea problemei poate sta, de asemenea, o tulburare de tranzit intestinal (constipatie, balonare, fermentatie excesiva).


Exercitii de gimnastica speciale

Constituit din trei grupe musculare, abdomenul nu este imposibil de modelat si retonifiat.

1. Intindeti-va pe spate, cu bratele pe langa corp, la 20 cm de la sol, la fel si ceafa. Ridicati la verticala picioarele, tinute lipite unul de celalalt. Descrieti cu talpile mici cercuri, de zece ori intr-un sens si de zece ori in celalalt.

2. Culcata pe burta, tineti bratele pe langa corp si palmele lipite de sol. Ridicati foarte incet bustul, ajutandu-va de muschii abdominali. Cand v-ati incordat la maximum abdomenul, ramaneti in aceasta pozitie zece secunde. Reluati de mai multe ori exercitiul.


5 sfaturi care asigura reusita


1. Privilegiati legumele fierte.

2. Renuntati la consumul de varza, ceapa, usturoi, ridichi, napi, sfecla rosie, mazare, fasole boabe, spuneti „adio“ cartofilor prajiti, fructelor coapte insuficient, branzeturilor cu mucegai si mezelurilor. Aceste alimente provoaca balonare, iritand colonul, caci fermenteaza cu usurinta, sau sunt greu de digerat.

3. Preferati branza de vaci cu continut scazut de grasimi celei lipsite in totalitate de astfel de elemente. Aceasta din urma contine substante chimice care pot genera balonare.

4. Nu beti lichide foarte reci. Provoaca adevarate socuri pentru stomac. Ca urmare, reactioneaza, dilatandu-se.

5. Evitati purtarea asa-numitelor burtiere pentru slabit (corsete supraelastice din materiale sintetice), care, sustinand artificial peretii abdominali, au drept consecinta slabirea musculaturii locale.

Foto: cursuridefitness.wordpress.com; Medicina naturista nr. 6 (166)


Medicina informativa pe Facebook Medicina informativa pe Twitter Abonare prin RSS la Medicina informativa