Dureri de spate: domoliti-le fara analgezice de sinteza

 
Dureri de spate: domoliti-le fara analgezice de sinteza

Cauzele lombalgiilor pot fi atat structurale, cat si conjuncturale. Pe de-o parte avem de-a face cu motive cert medicale: deformari vertebrale, patologii ale discurilor coloanei sau ale ligamentelor, degenerare artrozica, anchiloze, maladii de varsta etc. Pe de alta parte stau pricinile legate de stilul de viata al fiecaruia: posturi defectuoase cand e vorba de atitudini curente (somn, munca, scoala, mers cu masina), sarcina, surmenaj, obezitate, traumatisme fizice, practicarea unui sport nepotrivit sau antrenamentele prea severe, contracturile musculare neglijate sau tratate necorespunzator.

Doua exercitii pentru relaxarea muschilor

Daca ati facut in ultima vreme vreun efort fizic mai important, mai violent, ce s-a soldat cu dureri de spate, incercati urmatoarele doua exercitii, care va vor ajuta cu siguranta sa va reveniti.
  • Ridicati umerii pana la nivelul urechilor, mentineti aceasta pozitie timp de cinci secunde, apoi relaxati-va. Repetati miscarea, dar de fiecare data tineti umerii ridicati cu cinci secunde mai mult, fara insa a depasi 20 de secunde.
  • Asezati-va pe un scaun, cu spatele drept, genunchii lipiti si talpile sprijinite pe sol. Duceti varfurile degetelor la umeri, departati coatele in laterale, apoi apropiati-le lent in fata dumneavoastra, pana reusiti sa le lipiti unul de celalalt. Departati din nou coatele, incet, incercand sa le apropiati cat mai mult la spate. Repetati de zece ori, fara sa va grabiti. (Cristina N., Bucuresti)

Infuzie cu efect antiinflamator

Puneti 1,5 g radacina uscata de gheara-diavolului in 300 ml apa clocotita. Acoperiti vasul si lasati timp de opt ore (peste noapte), apoi filtrati. Inainte de fiecare masa, beti 100 ml din acest ceai; aveti grija ca este foarte amar (daca nu suportati gustul, il puteti indulci cu miere). (Ioana D., Iasi)


Uleiul de iarba neagra iti ia chinul cu mana

Lasati la macerat 100 g flori de iarba neagra in 500 ml ulei de masline timp de zece zile, amestecand frecvent. Dupa acest interval, filtrati amalgamul. Rugati pe cineva apropiat sa va maseze zonele dureroase cu acest remediu, de doua-trei ori pe zi. (Despina S., Bucuresti)

Remedii naturiste nr. 8 (100); Foto: informatiiprofesionale.ro


Medicina informativa pe Facebook Medicina informativa pe Twitter Abonare prin RSS la Medicina informativa