Masti naturale pentru orice problema a tenului

 
Masti naturale pentru orice problema a tenului

Caldurile excesive din aceasta vara si aportul mai scazut de lichide accentueaza in aceasta perioada sensibilitatea la nivelul fetei: tenul se ofileste, ridurile se adancesc, iar in cazul persoanelor cu pielea grasa, cosurile se inmultesc. Faceti un mic efort si aplicati, macar o data pe saptamana, un tratament cosmetic bazat pe ingrediente proaspete cu siguranta existente in orice gospodarie, si pielea isi va regasi frumusetea.

Stop punctelor negre!

Amestecati energic patru linguri de argila verde (cumparati-o de la farmacie, ca sa fiti sigure ca e de buna calitate) cu doua-trei linguri de suc de struguri (nu conteaza soiul, pot fi albi sau rosii, acri sau dulci). Incorporati un pic de ulei din germeni de grau. Aplicati masca uniform pe toata fata, exceptand zona gurii si ochilor, si lasati-o sa actioneze timp de 15 minute. Clatiti-va la final cu apa calduta, pana simtiti pielea foarte curata. (C. R., Bucuresti)


Merele, bune pentru orice tip de ten

Taiati felii un mar decojit si fara cotor si fierbeti-l in 200 ml lapte integral. Dupa ce bucatile de fruct s-au patruns si s-au inmuiat bine, pasati-le cu ajutorul unei furculite. Adaugati, prin frecare, putina faina de grau si cateva picaturi de ulei de migdale dulci, atat cat sa obtineti o pasta omogena. Aplicati amestecul pe fata foarte curata, in strat nu prea gros. Lasati masca sa actioneze aproximativ 20 de minute, apoi clatiti-va cu apa calduta din belsug, iar la final, cu apa minerala rece. Fiti consecvente si veti observa cu siguranta efectele benefice. (D. N., Baia-Mare)


Branza de vaci reda prospetimea

Se mixeaza doua linguri de branza proaspata, o lingura de lapte, o lingurita de ulei de floarea-soarelui, o rosie fara pielita si fara seminte, taiata bucatele mici. Pasta obtinuta se intinde pe fata pentru 15-20 de minute, apoi se spala cu apa calduta, iar la final se limpezeste cu apa rece. (V. P., Braila)


Antiacneic din castravete

Se iau cativa castraveti mici, se curata si se taie marunt. Se pun bucatelele intr-un pahar, apoi se completeaza cu alcool, se acopera cu o farfurioara si se pune la soare. Dupa 12 zile se strecoara lichidul. Se frictioneaza fata in fiecare zi. (A. A., Brasov)


Amalgam impotriva transpiratiei faciale

Se dau pe razatoare doi morcovi curatati, se incorporeaza un galbenus crud si cateva picaturi de ulei vegetal. Se aplica masca pentru 20-25 de minute, apoi se inlatura cu un tampon de vata si se spala fata cu apa rece. Urmati cu incredere acest tratament, caci rezultatele nu se vor lasa prea mult asteptate. (R. V., Timis)

Remedii naturiste nr. 8 (100); foto: girlsgocrazy.info


Medicina informativa pe Facebook Medicina informativa pe Twitter Abonare prin RSS la Medicina informativa