Remedii naturiste pentru suferinte benigne

 
Remedii naturiste pentru suferinte benigne

Fara indoiala, doctoriile chimice si tehnicile moderne ale medicinei alopate pot rezolva astazi multe dintre problemele de sanatate severe, pana nu de mult considerate insurmontabile. Totusi, in privinta a numeroase suferinte fara gravitate, de zi cu zi, cum li se spune, pastilele de sinteza nu sunt obligatoriu varianta curativa optima, uneori chiar putand genera dereglari colaterale. In astfel de cazuri, leacurile naturale nu numai ca se dovedesc mai bune, dar sunt cu mult mai ieftine.

Veniti de hac ulcerului

Se ia un sfert de kilogram de morcovi, un sfert de kilogram de pastarnac si aceeasi cantitate de miere de tei, plus un sfert de litru de ulei de masline de buna calitate. Se rad legumele si se amesteca bine cu mierea si uleiul. Se trece amalgamul intr-un borcan, care se tine in frigider timp de zece zile. Se ia cate o lingurita din preparat in fiecare dimineata, pe stomacul gol. Cu acest remediu am reusit, in doar o luna, sa scap definitiv de durerile de stomac. (Eleonora M., Videle)


Reteta pentru ochiii obositi

Luati patru borcane a cate 800 g fiecare, extrem de curate. Umpleti doua dintre ele cu morcovi dati pe razatoare, iar in celelalte doua puneti miere poliflora, cat mai lichida. Spalati apoi un kilogram de lamai si dati-le, cu tot cu coaja, prin masina de tocat. Puneti intr-un vas mare toate ingredientele si lasati-le sa se macereze, la frigider, timp de zece zile. Luati din preparat cate o lingura, cu o jumatate de ora inaintea fiecarei mese. (Irina M., Botosani)


Calmati cu usturoi si gaz, durerile de calcaie

Atunci cand durerile de calcaie au la baza un reumatism (deci nu sunt manifestarea unor afectiuni ale coloanei vertebrale, cand e bine sa consultati un osteopat), puteti apela la urmatorul leac din batrani care se dovedeste util in calmarea durerilor atat de neplacute.

Zdrobiti o capatana de usturoi curatata si amestecati-o cu gaz lampant. Aplicati pasta pe calcaiul bolnav, acoperiti cu o bucata de plastic si fixati-o cu un bandaj. Incaltati o soseta mai larga si lasati sa actioneze peste noapte. Daca simtiti usturimi, indepartati cataplasma. (Loredana N., Bucuresti)


Antiacneic cu samburi de mandarine

Strangeti un pumn de samburi de mandarine, puneti-i la uscat, apoi macinati-i in rasnita de cafea, pentru a-i transforma intr-o pulbere. Amestecati pudra cu putin suc de mere natural si aplicati pasta obtinuta pe zonele afectate de acnee, seara, inainte de culcare. Repetati tratamentul zilnic, timp de cel putin doua saptamani. Eu am procedat asa timp de o luna fara intrerupere si vreau sa spun ca de la o zi la alta tenul meu arata mai frumos. (Monica N., Bacau)


Constipatia, tratata cu seminte de dovleac

Pisati temeinic 50 g seminte de bostan decojite si amestecati-le cu trei linguri de miere de tei. Luati din acest preparat cate o lingurita, la fiecare jumatate de ora. Dupa aceea beti o infuzie din coaja de crusin - se lasa pentru zece minute o lingurita de materie vegetala uscata si macinata la o cana cu apa clocotita. Efectele pozitive se vor observa in doua-trei zile si, in aproximativ o saptamana de tratament, tranzitul intestinal se va regla. (Marinela M., Bucuresti)


Infuzia de hrean lunga durerea dentara

Putini sunt aceia care apeleaza la remedii din plante cand se confrunta cu fenomene trecatoare, de tipul durerilor de dinti, de burta sau de cap, considerand ca produsele farmaceutice analgezice actioneaza mai rapid. In mare parte acest lucru este adevarat, dar sa stiti ca exista preparate care egaleaza ca timp de reactie efectele pastilelor calmante si in plus au o actiune mult mai blanda decat acestea din urma, efectele secundare fiind nule. Unul dintre acestea este infuzia din radacina de hrean, excelenta in situatia unei nevralgii dentare, dar si pentru tratarea gingivitei si a amigdalitei.

Se ia o radacina proaspata de hrean si se da pe razatoarea cu ochiuri mici (atentie la ochi, deoarece poate provoaca usturimi mai ceva decat ceapa). Peste o lingura de razatura se toarna o jumatate de cana cu apa plata, incalzita putin (nu fiarta, caci distruge principiile active ale plantei), apoi se acopera vasul si se lasa la infuzat zece minute. Se face gargara de patru-cinci ori pe zi, dupa mese. (Cristina M., Braila)


Stopati inflamatiile buzelor

Ceaiul se obtine din patru lingurite de flori maruntite de galbenele la o cana cu apa clocotita. Se acopera pentru zece minute, apoi se strecoara si se foloseste pentru tamponarea zonelor iritate. Uleiul de tataneasa se poate procura de la orice magazin ce comercializeaza preparate naturiste, cu el masandu-se buzele. (Diana M., Bucuresti)


Oxiurii dispar cu „lapte“ de ceapa

Am luat doua cepe nu prea mari, le-am curatat de foile exterioare, le-am crestat in patru, apoi le-am pus intr-un ibric, alaturi de 200 ml lapte si doua linguri de miere poliflora. Am lasat sa fiarba un sfert de ceas la foc domol, dupa care am strecurat decoctul si, dupa ce s-a racit, l-am pus in frigider. Din acest lapte de ceapa i-am dat fetei sa bea cate o lingurita, seara de seara, timp de doua saptamani. Va spun sincer ca, de la o zi la alta, era mai bine, prindea culoare in obraji si era tot mai vesela, mai vioaie. (Mihaela L., lasi)


Mararul, neintrecut in afectiuni biliare

Dupa o cura de doua luni de zile, toate simptomele care ma chinuisera atata amar de vreme disparusera ca prin farmec.

Ceaiul se prepara din 100 g seminte, peste care se toarna 600 ml apa clocotita. Se lasa vasul acoperit circa un sfert de ora, sa se mai raceasca, apoi se strecoara. Se bea cate un pahar de trei ori pe zi, inaintea meselor principale. (Cornelia S., Bucuresti)

Remedii naturiste nr. 7 (99); Foto: tips-for-lifestyle.com


Medicina informativa pe Facebook Medicina informativa pe Twitter Abonare prin RSS la Medicina informativa