Afectiuni dentare

 
Informatii despre afectiunile dentare
Abcesul dentar reprezinta o inflamatie a tesutului care inconjoara un dinte bolnav, manifestata prin dureri pulsatile, tensiune si tumefactie locala, disconfort in timpul vorbirii si masticatiei, ulterior putandu-se adauga chiar febra cu frisoane, gustul neplacut, migrenele, modificarea formei obrazului, scurgerea de sange si puroi. Ca adjuvante, deci pe langa medicamentele recomandate de stomatolog, se pot folosi si unele preparate din plante, recunoscute pentru efectele antibacteriene si analgezice. In nici un caz, o astfel de terapie nu va substitui vizita la specialist!

Coada-soricelului grabeste maturarea

Puneti intr-un vas 10 ml tinctura de coada-soricelului. Amestecati-o cu 250 ml apa distilata sau apa fiarta si racita. Umeziti un pansament steril si aplicati pe locul afectat sau clatiti-va gura cu acest amestec de mai multe ori pe zi. (Paul R., Bucuresti)


Compresele cu decoct de coada-calului ajuta

Decoctul de coada-calului se prepara din sase linguri de planta la un litru de apa. Se lasa sa fiarba cateva minute, apoi se strecoara. In ceaiul caldut se inmoaie mici comprese, care se tin cate 15 minute pe dintele bolnav, de mai multe ori pe zi. (Ioana S., Bacau)


Faceti gargara cu ceai de musetel

Puneti intr-un vas trei linguri de flori maruntite de musetel. Turnati peste ele 250 ml apa clocotita, acoperiti vasul pentru 20 de minute. Strecurati si faceti gargara cu ceaiul caldut de mai multe ori pe zi. Efect benefic are si pulberea de flori de musetel presarata pe zona umflaturii. (Mariana V., Galati)


Terapie cu dovleac

Se sfarama temeinic o bucatica de miez proaspat de dovleac, se inveleste intr-o bucata de tifon sau de panza curata, apoi se tine in dreptul dintelui bolnav. Cand se incalzeste, se schimba cataplasma cu alta proaspata, racoritoare.

Se ia un dovleac de marime medie, i se taie un cep si apoi se goleste de seminte folosind o lingura de inox. Dupa aceea se presara inauntru zahar, se acopera cu capacul si se tine intr-un loc calduros, pana ce se formeaza sucul. Se iau cate trei linguri de extract, de trei ori pe zi, inainte de mese, sau se bea cate un sfert de pahar o data. (Ilie M., Timisoara)

Remedii naturiste nr. 4 (96)

Ultimele articole din categoria: Afectiuni dentare





Medicina informativa pe Facebook Medicina informativa pe Twitter Abonare prin RSS la Medicina informativa