Remedii naturiste care combat oboseala

 
Retete naturiste care combat oboseala

Din cauza racirii drastice a vremii, intrucat mersul prin troiene si pe gheata constituie o reala proba de anduranta fizica, deoarece beneficiem de putina lumina naturala, nu in ultimul rand ca urmare a agitatiei deosebite si a dietei grele specifice sarbatorilor de iarna, majoritatea suntem lipsiti de vlaga, am picoti permanent, ne dam jos din pat dimineata mai obositi decat ne-am culcat in ajun, iar seara ajungem acasa franti. Din fericire, vitalitatea mentala, vigoarea corpului pot fi regasite apelandu-se la cateva mijloace pe cat de simple, pe atat de eficiente.

Intariti-va organismul cu vin de ceapa

Am luat 150 g ceapa tocata marunt, 100 g miere de salcam si un litru de vin natural rosu, le-am pus la macerat intr-o sticla si le-am lasat zece zile la macerat. Dupa filtrare, am inceput sa iau cate trei linguri pe zi, una inainte de fiecare masa. Dupa doua luni de tratament, vreau sa va spun ca aveam un tonus excelent, eram plin de optimism, oboseala disparuse total. (Radu S., Braila)


Baile cu decoct de pin, o binecuvantare

Trei-patru pumni de ace de conifer se pun la un litru de apa, se fierb bine, pana clocoteste lichidul, apoi se strecoara si se toarna ceaiul in apa din cada. Stati in baie cel putin zece minute, cat mai relaxati. Repetati procedura in fiecare seara, caci este o binecuvantare! (Alexandra D., Bacau)


Cura cu otet de mere va pune pe picioare

Dimineata, imediat ce ma trezeam, luam doua lingurite de otet de mere, diluat intr-un pahar cu apa. Trebuie baut cat mai incet, nu dintr-o data, iar cura trebuie sa dureze cel putin doua saptamani. Efectele se vor resimti dupa vreo zece zile si sunt (cel putin au fost in cazul meu) durabile. Atentie insa: daca suferiti de stomac, nu apelati la aceste remediu! (Corina Mirela F., Slatina)


Infuzia de cimbru reda vigoarea

Luati o lingurita de planta maruntita si adaugati-o in 250 ml apa clocotita. Lasati sa infuzeze zece minute, dupa care strecurati si beti preparatul cat mai cald; se consuma cate trei doze pe zi. Cura trebuie sa dureze cel putin o saptamana. Sper ca remediul sa fie benefic si in ceea ce va priveste. (Laura R., Ramnicu Valcea)

Remedii naturiste nr. 1 (105); foto: samanthaku.blogspot.com


Medicina informativa pe Facebook Medicina informativa pe Twitter Abonare prin RSS la Medicina informativa