Remedii naturiste pentru mentinerea greutatii optime

 
Retete naturiste pentru mentinerea greutatii optime

Pe cat de gustoase, pe atat de grele, bucatele traditionale consumate de la Craciun si pana dupa Revelion lasa „urme“. Daca ati exagerat cu mancarea, iar acest lucru se observa asupra siluetei, incercati dietele si trucurile de slabire urmatoare.

Decoct pentru grabirea rezultatelor

Puneti laolalta urmatoarele cantitati de plante: 50 g frunze de vita-de-vie; 40 g frunze de mesteacan; 30 g coada-calului; 30 g crusin; 20 g radacina de fenicul; 20 g frunze de papadie; 10 g radacina de patrunjel. Se iau trei linguri din acest amestec si se pun intr-un vas cu 750 ml apa. Se fierbe trei minute, dupa care se ia de pe foc si se acopera pentru zece minute. Se strecoara ceaiul si se bea, cald sau rece, pe parcursul unei zile. Ultima cana trebuie bauta cu o ora inainte de culcare. Se procedeaza asa trei saptamani. (P. M., Bucuresti)


„Intr-o saptamana am slabit cinci kilograme“

LUNI. Mic dejun: doua linguri de cereale, o cana de lapte degresat si o jumatate de grepfrut. Pranz: salata de sfecla, un cotlet la gratar si un kiwi. Cina: supa de legume si doua mere.

MARTI. Mic dejun: cafea sau ceai neindulcite si doua felii de paine cu gem. Pranz: salata de rosii cu branza, friptura rece, un fruct (nu banana). Cina: sote de legume.

MIERCURI. Mic dejun: un iaurt, o lingura de fulgi de porumb, o banana. Pranz: ghiveci de legume, fara orez. Cina: ciuperci in sos rosu cu ceapa si patrunjel.

JOI. Mic dejun: cafea sau ceai neindulcite, doua felii sunca degresata, doua felii de paine. Pranz: sote de fasole verde, 200 g pui la gratar. Cina: un iaurt cu fructe degresat.

VINERI. Mic dejun: cereale cu iaurt. Pranz: salata de cruditati cu cascaval ras. Cina: mazare in sos rosu, cu marar.

SAMBATA. Mic dejun: un pahar cu suc natural de fructe, doua linguri de fulgi de porumb cu un iaurt. Pranz: salata de legume si o portocala. Cina: o felie de paine prajita unsa cu margarina si doi crenvursti.

DUMINICA. Mic dejun: cereale si suc de portocale. Pranz: sote de legume si friptura de vita. Cina: supa-crema de legume, ananas din compot (fara sirop). (A. N., Iasi)


Tinctura de soc accelereaza slabirea

Mi-am cumparat de la plafar tinctura si am urmat o cura astfel:
In prima zi, am luat o lingurita, la ora 18. A doua zi, am marit doza la doua lingurite, la aceeasi ora si asa mai departe, pana in ziua a saptea, cand am inghitit sapte lingurite o data. Se mentine aceasta cantitate o luna. Dozele se sporesc progresiv pentru a nu crea un soc tranzitului intestinal, care va fi mult accelerat, la fel procesele de eliminare per ansamblu. Asa am reusit sa dau jos sase kilograme in mai putin de o luna, fara nici o frustrare. Ca sa scap si de restul, am repetat tratamentul dupa o luna si jumatate. (I. N., Timisoara)


Dieta ideala de 7 zile

Mic dejun: o felie de paine unsa cu margarina, plus o cana de ceai sau cafea.

Gustare (ora 10): un mar.

Pranz (ora 12): Zilele 1 si 4 - 200 g carne de pui. Ziua 2 - 200 g carne de vita. Zilele 3 si 5 - 200 g peste. In aceste zile se adauga si o salata verde cu suc de lamaie. Ziua 6 - multa apa. Ziua 7 - 200 ml suc de portocale, plus o banana.

Gustare (ora 14): un iaurt.

Cina (ora 19): Zilele 1 si 3 - un ou fiert, plus doi morcovi rasi. Zilele 2 si 4 - 200 g branza de vaci, plus o rosie. Zilele 5 si 6 - 200 g carne de vita, plus un bol mic de orez fiert. Ziua 7 - 200 g branza de vaci, plus o rosie.

Iata cateva reguli ce trebuie respectate: nu se mananca nimic dupa ora 20, se face multa miscare, ceaiul sau cafeaua se beau neindulcite, dupa dieta nu se reia vechiul mod de a manca.

Cura se poate urma inca o saptamana, daca mai este cazul. (V. B., Slatina)

Remedii naturiste nr. 1 (105); foto: benessere.ro


Medicina informativa pe Facebook Medicina informativa pe Twitter Abonare prin RSS la Medicina informativa