Vascul - calitati terapeutice, remedii naturiste

 
Informatii medicale despre vasc

Vascul nu aduce doar noroc la inceput de an, poate fi in egala masura o adevarata binefacere pentru sanatate. Ceaiul si sucul din aceasta planta ascund nebanuite puteri terapeutice, utile in tratarea unei lungi serii de afectiuni. Din ramurele si frunze se obtine cel mai bun vasodilatator coronarian si hipotensor, un excelent stimulator al metabolismului, capabil sa tina departe bolile pancreasului si diabetul.

Tinctura utila dupa preinfarct

Am cumparat extractul alcoolic de la plafar si am inceput sa iau cateva picaturi pe zi. Vreau sa va spun ca nu am mai avut probleme cu inima, lucru confirmat de controalele periodice. Sunt convins ca acest lucru se datoreaza in mare parte si tincturii de vasc, cu care fac cel putin trei cure a cate o luna de zile pe an. (Sorin S., Bucuresti)


Menoragia, rezolvata cu un simplu ceai

Am inceput sa beau ceaiul, cate doua-trei cescute pe zi si in trei zile nu mai aveam nimic. Se consuma pana la trei cesti de fiertura calduta pe zi. (Paula D., Bucuresti)


Cel mai bun hipotensor

Se lasa la macerat peste noapte trei lingurite cu varf de vasc (aceasta planta parazitara se culege de pe un par sau mar, altfel poate fi toxica!) in 750 ml apa rece. Dimineata se incalzeste amestecul, apoi se filtreaza, in primele trei saptamani se beau zilnic trei cesti de astfel de ceai, incalzite la bainmarie inainte de administrare. Se consuma cu inghitituri mici. Urmatoarele doua saptamani se beau cate doua cesti pe zi, iar in ultima saptamana, o ceasca zilnic. Ca sa fiti siguri ca vegetala nu este periculoasa, cel mai bine este sa o procurati de la plafar. (Alexandru S., Iasi)

Remedii naturiste nr. 1 (105); foto: ecomagazin.ro


Medicina informativa pe Facebook Medicina informativa pe Twitter Abonare prin RSS la Medicina informativa