Cum ingrijim zona sensibila din jurul ochilor in functie de varsta?

 
Cum ingrijim zona sensibila din jurul ochilor in functie de varsta?

Aceasta zona este mult mai subtire decat restul tenului; are foarte putine glande sebacee - asadar o capacitate mica de protectie fata de agresiunile externe. Pielea se usuca foarte repede, reactioneaza la frig, vant, radiatii UV, mimica excesiva.


Reguli generale:

Un stil de viata sanatos - alimentatie rationala si somn suficient; cat mai putina nicotina, cat mai multa odihna si relaxare si intotdeauna ochelari de soare.

Sanatatea la control - alergiiie trebuie tinute in frau; afectiunile renale si hepatice pot duce la aparitia pungilor, respectiv a cearcanelor.

Ingrijire zilnica - demachiere si hidratare folosind produse speciale; pielea reactioneaza negativ la cremele obisnuite, foarte concentrate. Este necesar un produs care sa aiba ingrediente mai putine si mai naturale.






La 20-30 de ani

Pot aparea primele riduri, cearcane sau pungi, in functie de stil de viata si ingrijire. In general este suficienta demachierea si aplicarea unei creme hidratante. Pentru ochii obositi putem folosi pliculete de ceai verde, rondele de cartof sau de castraveti, infuzii de rozmarin sau musetel.


Dupa 30 de ani

Tesutul conjunctiv incepe sa-si piarda elasticitatea si sa inmagazineze apa; apar primele riduri si pungile. Se recomanda creme pe baza de retinol sau peptide cu efect regenerant si masti bogate in antioxidanti. Compresele cu ceai verde si produsele cu cofeina si ginseng au efect drenant si energizant.


Dupa 40 de ani

Ridurile sunt mai adanci. Sunt necesare creme cu retinol, coenzima Q1O, acid hialuronic. De doua ori pe saptamana se recomanda aplicarea untului de shea, a unor preparate cu extract de struguri sau laptisor de matca sau uleiuri nutritive (de masline, de morcovi sau germeni de grau).






La 50-60 de ani

Pielea se deshidrateaza si se usuca profund si aceasta din cauza scaderii nivelului de estrogeni. Pielea trebuie hidratata si hranita cu produse special adaptate acestor nevoi ale tenului matur. Se recomanda adoptarea unui machiaj pe baza de ulei, cel matifiant accentuand uscarea tenului.


Peste 70 de ani

Tenul devine foarte sensibil, se inroseste si se irita foarte usor. Se recomanda aplicarea unui ser foarte hidratant inaintea cremei. Este drept ca timpul aduce daune pe care nu le putem repara, insa putem face tot posibilul pentru a le preintampina (si fara prea mari eforturi), nu-i asa?






Tratamente

• O L'OCCITANE Balsam pentru ochi 15 ml (127 lei) - relaxeaza privirea, estompeaza cearcanele si pungile de sub ochi.

• APIVITA Aqua Vita Crema ochi 15 ml (95,10 lei) - hidrateaza in profunzime, lasand zona din jurul ochilor fina si supla.

• MELVITA Rose Nectar Gel contur ochi 15 ml (95 lei) - efect reparator, calmant, revitalizant si de intinerire a pielii.

• L'ERBOLARIO Risposta Crema pentru ochi si buze 30 ml (168 lei) - pielea delicata este hidratata si intens protejata.

• BOOTS No7 Protect&Perfect Intense Crema de ochi antirid 15 ml (99,81 lei)- reface structura pielii si ii mentine elasticitatea.

• OXYANCE Crema contur ochi anti-imbatranire 15 ml (75,90 lei) - ajuta pielea sensibila din jurul ochilor sa-si recapete aspectul proaspat.

Produsele mentionate mai sus se gasesc in farmaciile Sensiblu.

Blu- februarie 2013; Oana Onciu, farmacist Sensiblu.





Medicina informativa pe Facebook Medicina informativa pe Twitter Abonare prin RSS la Medicina informativa