Terapia ceaiului

 
Informatii medicale despre ajutorul plantelor in sezonul rece

Nimic nu e mai relaxant cand afara ploua si e frig sa te invelesti cu o patura moale, sa-ti faci un ceai cald si aromat si sa citesti o carte buna. O cana de ceai poate face minuni!

Daca vrei ca in sezonul rece sa n-ai parte de raceli si gripe, cel mai bine ar fi sa apelezi la ! Exista o multime de ceaiuri care ajuta la sporirea imunitatii organismului si care trateaza anumite afectiuni de sezon.

Echinaceea (Echinaceea purpurea) — se ia in reprize de scurta durata (opt zile) sau in cura de 20 zile la inceputul toamnei pentru fortificarea organismului inainte de sosirea sezonului rece. Se face un decoct dintr-o mana de plante la un litru de apa fiarta.

Eucaliptul (Eucalyptus globulus) este excelent impotriva afectiunilor respiratorii si a asmtului, gratie virtutilor sale expectorante, antispasmotice si febrifuge. El are in plus o actiune mucolitica, fluidificand secretiile pulmonare si favorizand astfel evacuarea lor, precum si o actiune antitusiva, calmand iritatia bronhiilor.

Coada-soricelului (Achillea millefolium) este utila in cazurile de raceala sau gripa. In caz de guturai sau astm, o inhalatie cu ceai din flori de coada-soricelului te poate ajuta.

Iasomia (Jasminum officinalis) atenueaza afectiunile respiratorii, ceaiul din aceasta planta fiind un remediu excelent impotriva guturaiului, a tusei si anginei. In plus, are efect calmant.

Menta (Mentha) poate fi folosita cu succes in afectiunile de sezon, in caz de guturai sau tuse, bea o infuzie de menta. De asemenea, poti face inhalatii cu ceai de menta pentru a-ti decongestiona nasul si sinusurile, profitand de binefacerile mentolului continut de aceasta planta.

Lemnul dulce (Glycyrrhiza glabra) — ceaiul din aceasta planta poate fi expectorant sau antitusiv, fiind recomandat pacientilor ce sufera de bronsita sau astm.


Rasfat de sezon - baile aromate cu ceaiuri

Adauga in apa de baie un decoct de levantica: miroase bine si in plus, calmeaza nervii si reechilibreaza organismul. Baile cu decoct de lamaita lasa pielea delicat parfumata.

Pentru un rasfat al simturilor, plonjeaza intr-o baie calmanta de iasomie. Adauga trei ceainice de ceai verde in apa de baie. Va catifela pielea si va reechilibra fluxurile energetice din organism.

Ce alte infuzii de ceaiuri de plante mai poti folosi pentru ritualul baii: romanita (o mana la un litru de apa), hameiul (trei lingurite la un litru), flori de portocal (trei linguri la un litru), nalba (o mana la un litru de apa), decoct de papadie, decoct de tei (o mana la un litru).

Blu; foto: slabesteusor.info


Medicina informativa pe Facebook Medicina informativa pe Twitter Abonare prin RSS la Medicina informativa