Tratamente cosmetice pentru exfolierea corpului

 
Tratamente cosmetice pentru exfolierea corpului

Gata, a venit primavara, incepe operatiunea tonifiere! Iti prezentam cele mai simple si eficiente tratamente care te vor ajuta sa ai o piele fina si o silueta de care sa fii mandra!


Inceputurile ritualurilor de frumusete

Dintotdeauna femeile au fost preocupate sa-si cultive si sa-ti intretina frumusetea, in Egiptul antic, femeile isi exfoliau pielea corpului cu ajutorul nisipurilor si al uleiurile esentiale, apoi aplicau masti corporale pe baza de argila de pe malurile Nilului. Dupa baie urma un masaj cu uleiuri vegetale de palmier sau de masline si ierburi parfumate.

In Grecia antica femeile foloseau pentru exfoliere sare de mare pe care o amestecau cu ulei de masline.

Si in Roma antica patricienele foloseau nisipurile in combinatie cu uleiuri pentru a curata pielea si a-i reda catifelarea. In plus, patricienele se epilau cu ceara pe intreg corpul.


Ce poti face pentru o piele mai fina

Exfolierea este o procedura ce ne ajuta sa scapam de celulele moarte de la suprafata pielii si sa stimulam producerea celulelor noi, imbunatatind circulatia la nivelul pielii si, totodata aspectul ei. Poti prepara gomaje acasa, pe baza de malai, zahar brun, sare de mare sau de cafea, fiecare din ele amestecata cu miere. Exfolierea se realizeaza la dus, prin aplicarea scrubului pe pielea umeda si masarea prin miscari circulare, insistand in zonele mai uscate. Pentru o eficienta mai mare, foloseste o manusa de masaj sau un burete din fibre.


Hidratare, masaj si gimnastica

Dupa dus, hidratarea corpului este obligatorie, alege lotiunea potrivita in functie de tipul tau de piele. Masajul clasic si cel anticelulitic si-au dovedit, in timp, eficienta. Incepe cu sedinte de masaj de 30-50 minute, de cel putin doua ori pe saptamana. Nu uita sa faci sport de cel putin doua ori pe saptamana! Poti incerca si gimnastica pasiva sau electrostimulare. Se spune ca o sedinta de 45 minute echivaleaza cu 6-7 ore de efort la sala.


Produse cosmetice utile

• Boots No7 Extracts Cacao Exfoliant de corp (49,90 lei).

• Geomar Crema marina exfolianta 600 g (77,80 lei).

• Elancyl Gel exfoliant spumant&tonifiant 150 ml (61,16 lei).

• Melvita Apicosma Exfoliant hranitor pentru corp 150 ml (99 lei).

• Klorane Gel dus exfoliant 150 ml (47,57 lei).

• Herbosophy Gel dus macadamia&ceai verde 250 ml (14,90 lei).

• O L'Occitane Exfoliant pentru corp cu shea 200 ml (135 lei).

Produsele de mai sus le puteti cumpara din farmaciile Sensiblu (in timp, preturile pot suferi modificari).

Blu; foto: proestetic.ro


Medicina informativa pe Facebook Medicina informativa pe Twitter Abonare prin RSS la Medicina informativa