Diagnosticul de hipertensiune

 
Informatii despre diagnosticul de hipertensiune

Odata ce vi s-a pus diagnosticul de hipertensiune, medicul va trebui sa devina confidentul dumneavoastra. Iata noua lucruri pe care trebuie sa le aflati de la acesta in cazul in care ati fost diagnosticat cu aceasta boala!

1. In urma unui consult de specialitate, medicul este singurul care poate spune care au fost factorii ce au dus la aparitia bolii.

2. Cardiologul va intocmi o lista cu obiceiuri care trebuie sa dispara, pentru a nu agrava starea de sanatate. Astfel, va recomanda un regim cat mai sarac in sare, grasimi rele si bogat in vitamine, minerale si grasimi bune.

3. Specialistul va va explica modul in care sa masurati corect tensiunea arteriala.

4. Printre informatiile pe care le obtineti de la medic, se numara factorii ce pot influenta in mod negativ evolutia bolii. Hipertensiunea arteriala este o afectiune care, netinuta sub control, duce la deces.

5. Cardiologul este singura persoana care poate recomanda un tratament adecvat. Terapia medicamentoasa in cazul acestei boli difera de la un individ la altul, astfel ca tratamentul este unul individual.

6. Medicul trebuie informat in permanenta in legatura cu evolutia bolii, deoarece el este cel care poate mari sau micsora doza. De asemenea, in cazul in care simtiti ca pastilele au efecte adverse asupra organismului, specialistul trebuie anuntat inca de la primele simptome, pentru a se schimba tratamentul.

7. Hipertensiunea depistata in faze avansate trebuie tinuta sub control toata viata. Astfel, medicul este cea mai indicata persoana care poate da sfaturi despre cum vi se va schimba viata odata cu inceperea tratamentului.

8. Medicul va spune ce medicamente trebuie evitate dupa ce ati inceput tratamentul adecvat pentru a tine sub control afectiunea cardiovasculara.

9. In cazul in care o femeie a fost depistata cu hipertensiune si isi doreste un copil, trebuie sa ceara mai intai sfatul medicului, deoarece pe parcursul sarcinii tensiunea creste si astfel risca sa puna in pericol atat viata ei, cat si a copilului.

Sanatatea de azi; foto: www.houstoncardiologyconsultants.com


Medicina informativa pe Facebook Medicina informativa pe Twitter Abonare prin RSS la Medicina informativa