Terapii alternative antidiabet

 
Terapii alternative impotriva diabetului

Pe langa tratamentul prescris de medic, sunt si alte solutii care te ajuta sa tii diabetul sub control.

Nu renunta nici macar o zi la medicamentele recomandate de diabetolog! Trebuie sa le iei in continuare, chiar daca incepi o terapie complementara, cel putin pana cand valoarea glicemiei se regleaza, iar medicul iti ajusteaza doza de pastile. In plus, e bine sa informezi doctorul despre orice tratament nou inceput. In continuare, gasesti cateva terapii de un real ajutor sanatatii.


Acupunctura

Conform medicinei traditionale chineze, energia trece prin corpul uman urmand anumite meridiane, corespunzatoare fiecarui organ. Daca ne imbolnavim, fluxul acestei energii este afectat si, odata cu el, starea de bine a organismului. Practicata de mii de ani, acupunctura este o tehnica ce consta in aplicarea de ace subcutanat, in anumite puncte-cheie ce determina eliberarea meridianului blocat si refacerea echilibrului organismului. Prin acupunctura, se urmareste eliminarea dezechilibrelor fizice, emotionale si energetice care pot constitui un blocaj cand vine vorba de unele probleme de sanatate. Astfel, glicemia este reglata, iar alte dezechilibre, precum excesul de grasime, sunt eliminate. Este nevoie insa de mai mult de cateva sedinte pana ce vei obtine rezultatele dorite.


Reflexoterapia

Este o forma de terapie care foloseste masajul unor puncte reflexe de pe corp, majoritatea aflate la nivelul talpilor si palmelor, corespunzatoare organelor. Tehnica de masaj aplicata de un terapeut faciliteaza circulatia sangvina si oxigenarea organelor afectate, dar si eliminarea toxinelor. Pentru diabetici, reflexoterapia se axeaza pe masarea anumitor zone reflexe corespunzatoare pancreasului, ficatului si rinichilor, dar si pe altele responsabile cu reglarea activitatii glandelor suprarenale, a hipofizei si tiroidei, fiind astfel eliminati principalii factori declansatori ai diabetului.


Gemoterapia

Preparati sub diverse forme si folositi ca leacuri din vremuri stravechi, mugurii plantelor sunt astazi baza gemoterapiei, o ramura a fitoterapiei ce foloseste germenii si mladitele arbustilor pentru tratarea diverselor boli, de la alergii pana la diabet. Exista cateva gemopreparate cu ajutorul carora glicemia poate fi adusa la limitele normale. Printre ele, se numara extractul de afin si cel din muguri de dud. Au efecte puternice, similare medicamentelor, ferind organismul de efectele secundare ale pastilelor pline de toxine.


Homeopatia

Preparatele homeopatice au ca efect stimularea capacitatii organismului de autovindecare. Tratamentul se face doar sub indrumarea unui specialist homeopat, pentru ca este individualizat si difera in functie de tipul de diabet si de simptomele pe care le prezinta bolnavul. Pancreasul isi reia functiile normale, iar pacientul poate sa reduca, in timp, doza de insulina.


Ozonoterapia

Un tratament inovator folosit mai ales pentru efectele cosmetice de intinerire, ozonoterapia se bazeaza pe un amestec de ozon si oxigen care ajuta la refacerea tesuturilor si a functiilor organismului. Tehnica este aceea de prelevare de la pacient a unei cantitati de sange care se reinjecteaza dupa ce e amestecata cu ozon. Ozonoterapia are efecte benefice si in cazul retinopatiei diabetice, in plus, este de ajutor daca suferi de probleme cardiovasculare.


Terapia prin... dieta

Unele alimente, precum cele bogate in omega 3 (peste, nuci), imbunatatesc activitatea creierului si calmeaza psihicul. O alta gama de produse care actioneaza favorabil asupra nivelului de stres sunt cele care contin triptofan - printre ele, se numara ouale, alunele, produsele lactate sau carnea de pui. Pe de alta parte, alcoolul are si el efect relaxant. Nici gand sa te refugiezi in bautura atunci cand esti stresata, este un obicei ce poate crea foarte usor dependenta! In schimb, un paharel cu vin sau bere te destinde cand vrei sa te simti in largul tau.


Culori care calmeaza

Daca esti o persoana stresata, cu siguranta n-ar fi indicat sa porti haine de culoare rosie ori sa-ti cumperi mobila in astfel de nuante cu efect tensionant. In schimb, albul are efect linistitor. Albastrul si verdele sunt si ele culori linistitoare, cu efecte pozitive asupra psihicului. Iesirile in natura, inconjurata de verdeata, au un efect relaxant uimitor. Mai mult, peretii, mobila sau imbracamintea colorate in albastru te ajuta sa tii pofta de mancare in frau!

Foto: www.diabetes-information-source.com


Medicina informativa pe Facebook Medicina informativa pe Twitter Abonare prin RSS la Medicina informativa