Ingrijire cosmetica

 
Formule de top pentru ingrijirea cosmetica

Masajul cu suc de pepene reda elasticitatea pielii

Dupa cum se stie, apa este vitala corpului. In lipsa ei, au de suferit toate organele, inclusiv pielea. Un ten insuficient hidratat este predispus la riduri, imbatranire prematura, iritatii. Pentru a-i asigura sanatatea si prospetimea va dezvalui un mic secret: folositi macar o data la doua-trei zile masca cu felii de pepene galben. Efectul reconfortant al acestui tratament la care apelez negresit, mai ales dupa ce ma intorc de la mare, este extraordinar!

Seara, inainte de culcare, taiati cateva felii subtiri de pepene galben (de la frigider) si intindeti-le pe fata, dupa ce, desigur, v-ati demachiat in prealabil. Lasati sa actioneze cam 20 de minute, apoi clatiti-va cu apa rece. La fel de eficient este masajul cu suc proaspat de pepene galben, extras cu ajutorul storcatorului electric. Acest leac are efect hidratant si calmant, fiind util pentru retonifierea si redarea elasticitatii pielii, pentru tratarea alergiilor, dar si a arsurilor usoare.

Semintele de cantalup (varietate de pepene galben, cu fructul turtit si cu coaja groasa, brazdata in felii si cu miezul aromat) pisate si amestecate cu sucul fructului au efect regenerant si calmant cutanat, indicandu-se la masti cosmetice si la gomaje. (Petronela S., Bucuresti)


Secrete de frumusete cu efect garantat

1. Formula pe care o folosesc are la baza miez de pepene galben, amestecat cu suc de portocala si morcov ras. Masca are efect revitalizant rapid. Se intinde pe pielea curata, se lasa sa actioneze zece minute, apoi se clateste cu apa rece.

2. Iata si o solutie daca aveti palmele crapate sau patate. Patru linguri de vaselina se pun intr-o craticioara, pe aragaz, la foc domol. Se adauga doi pumni de flori proaspete de soc si, cand s-au inmuiat bine, se trage oala de pe foc si se acopera. Se lasa cam o ora, apoi se pune iar putin la flacara iute. Lichidul obtinut se trece intr-o sticla de culoare inchisa, care se pastreaza la loc racoros. Se utilizeaza ori de cate ori este nevoie. Aceasta pomada bate in eficienta orice produs similar de pe piata. O recomand cu caldura tuturor, mai ales ca este foarte ieftina si extrem de usor de preparat. (Daniela O., Suceava)

Remedii naturiste nr. 9 (101); foto: www.perfecte.ro


Medicina informativa pe Facebook Medicina informativa pe Twitter Abonare prin RSS la Medicina informativa