Masti cosmetice pentru problemele tenului

 
Masti cosmetice pentru problemele tenului

Mastile cosmetice constituie cea mai simpla si totodata naturala metoda de a combate micile imperfectiuni ale pielii. Acestea hidrateaza, asigura necesarul de indispensabile, repara si netezesc.


„Am scapat de acnee cu un remediu popular“

Inca de la varsta adolescentei, am depus eforturi supraomenesti pentru a scapa de acnee, puncte negre si ten gras. Am fost pe la medici dermatologi de renume, am luat medicamente, am folosit creme si solutii dintre cele mai scumpe, dar nimic nu m-a ajutat. In ultima vreme, am lasat-o mai moale, pot sa spun, cu „lupta“, in sensul ca ma duc o data pe luna la cosmetica, iar in restul timpului apelez la preparate obtinute in casa, mai precis la o masca foarte burta, cu tarate si drojdie, care calmeaza eruptiile acneice si regleaza secretia de sebum de la nivelul fetei. Am fost surprinsa sa constat efectele acestui tratament foarte simplu, de aceea m-am hotarat sa-l continui.

Se amesteca doua linguri de tarate de grau cu o lingurita de drojdie, o lingurita de suc de lamaie si una de apa. Se maseaza bine fata cu aceasta pasta, in special zona fruntii, nasului si barbiei si se evita zona ochilor. Se lasa unu-doua minute sa actioneze, dupa care se spala cu apa calduta. (F. S., Bucuresti)


Solutii pentru pleoape

Daca aveti pleoapele umflate si cearcane, iar la originea problemei nu este nicio boala, atunci va pot fi de mare ajutor urmatoarele preparate cosmetice 100% naturale. Incercati-le pe toate si optati pentru cea care v-a facut cel mai bine.

Aplicati pe pleoapele inchise felii de cartof crud, seara, inainte de culcare. Repetati tratamentul de trei ori pe saptamana. Lasati sa actioneze timp de 10 minute, apoi clatiti cu apa rece.

Puneti pe pleoape felii de castravete scos de la frigider. Aplicati tratamentul dimineata sau seara, inainte de a merge la o petrecere, in timpul zilei, oricand va simtiti ochii obositi. Lasati sa actioneze 10-15 minute. Nu curatati sucul dupa aceea.

Masati-va zona ochilor cu ulei de migdale inainte de culcare, timp de doua saptamani, apoi aplicati crema de noapte obisnuita.

Plicuri de ceai negru sau verde, de albastrele sau de musetel. Oricare din acestea vor avea efecte benefice daca puneti pliculetele folosite intai la frigider si apoi le aplicati pe pleoape pentru 10 minute. (L. D., Brasov)

Remedii naturiste nr. 11 (91); foto: sanavita.ro


Medicina informativa pe Facebook Medicina informativa pe Twitter Abonare prin RSS la Medicina informativa