Masti pentru un ten perfect si informatii despre toxina botulinica

 
Masti pentru un ten perfect si informatii despre toxina botulinica

Masca pentru tonifierea tenului

Prepara o pasta dintr-o lingura de drojdie de bere, amestecata cu putina apa de trandafiri si aplic-o pe fata timp de 25 de minute.


Masca pentru purificarea tenului

Amesteca patru linguri de argila cu doua linguri de suc de grepfrut si adauga cateva picaturi de ulei din germeni de grau. Aplica masca timp de 15 minute.


Masca pentru piele sensibila

Amesteca o ceasca de iaurt cu o jumatate de ceasca de faina de ovaz si o lingurita de miere. Mentine masca timp de 15 minute, apoi inlatura cu un servetel demachiant.


Masca pentru ten imbatranit

Topeste trei linguri de zahar in patru linguri de apa calda. Aplica masca timp de 10 minute, apoi clateste fata cu multa apa.


Masca de banana pentru ten gras

Amesteca o banana coapta cu o lingurita de miere si cateva picaturi de suc de lamaie. Mentine masca timp de 15 minute, apoi clateste cu apa calduta si la sfarsit cu rece.


Masca relaxanta

Amesteca doua linguri de faina de ovaz cu lapte proaspat caldut. Adauga si o lingurita de apa de trandafiri si aplica masca timp de 45 de minute.


Toxina botulinica: efecte secundare

Injectarea de toxina botulinica are si un efect de prevenire a aparitiei sau agravarii ridurilor, deoarece in perioada in care efectul tratamentului este prezent, pielea este relaxata si nu se increteste la fel de mult cum s-ar fi intamplat fara tratament.

Prin urmare, putem sa scadem din intensitatea ridurilor de expresie ce apar ca efect cumulat al mimicii fetei. Sedintele de tratament pot fi intrerupte oricand, dar exista si intrebari legate de efectele secundare si riscuri. Raspunsul este ca in dozele terapeutice folosite, toxina botulinica nu are efecte sistemice. Complicatiile posibile sunt, de obicei, locale, cel mai frecvent aparand din cauza unei tehnici incorecte de injectare, efectuata de personal necalificat si pot fi de tipul asimetrii, ptoze, reversibile insa dupa 2-3 saptamani. Rareori sunt posibile reactii alergice la toxina, de aceea injectarea trebuie efectuata intr-un cabinet/clinica medicala. Contraindicatiile acestei metode se refera la sarcina si la pacientii ce sufera de afectiuni neuromusculare grave. Toxina botulinica este utila si in tratamentul hiperhidrozei (transpiratia excesiva).

Dr. Adina Alexandra; foto: www.unceai.ro


Medicina informativa pe Facebook Medicina informativa pe Twitter Abonare prin RSS la Medicina informativa