Alimente care ajuta memoria si inteligenta

 
Alimente care ajuta memoria si inteligenta

Pentru ca performantele intelectuale ale copilului sa fie dintre cele mai bune, o atentie deosebita trebuie acordata dietei acestuia. Exista alimente care optimizeaza capacitatea de concentrare si memorare, prin urmare, introducerea lor in dieta ar putea avea efecte spectaculoase. Iata cateva exemple in acest sens.


Afinele

Sunt o excelenta sursa de antioxidanti, iar compusii continuti inlesnesc comunicarea interneuronala.


Pestele gras

Datorita continutului bogat de acizi grasi omega-3, care intra in componenta membranelor celulare, ajuta memoria si imbunatateste capacitatea de concentrare. Pentru a beneficia de aceste calitati, se recomanda consumul de doua ori pe saptamana de somon, sardina, cod, scrumbie, hering.


Soia

Optimizeaza functionarea neuronilor si stimuleaza memoria, datorita continutului de lecitina si vitamine B. Este ideal „laptele“ de soia, ce il poate inlocui cu succes pe cel de vaca.


Spanacul

Contine acid folic, acid alfa-lipoic (un important protector neuronal), fier, vitamina C, precum si alti antioxidanti care incetinesc degradarea cerebrala. Se recomanda consumarea acestei vegetale de doua-trei ori pe saptamana.


Strugurii

Contin antioxidanti, recomandati pentru imbunatatirea memoriei.


Ouale

Sunt bogate in special in vitamine B, dar si A, D si E, fier, calciu si colina, o substanta esentiala pentru memorie, gandire si invatare. Mai ales ouale de prepelita sunt recunoscute pentru efectele pozitive asupra sanatatii. La copii, ajuta la formarea neuronilor si a sistemului nervos.

Foto: sfatulparintilor.ro


Medicina informativa pe Facebook Medicina informativa pe Twitter Abonare prin RSS la Medicina informativa